[portfolio_slideshow]

Activiteiten deze week

Share
Schrijf je in voor onze KFC Drive in via deze pagina


 
KFC Eksel heeft het merendeel van zijn huiswerk voor volgend seizoen klaar:
 
Onze A-kern blijft intact. Alle 22 spelers bereikten reeds een akkoord voor een verlengd verblijf in het Sparrenstadion: Raf Hermans, Senn Gevers, Jelger Jansen, Laurens Driessen, Andreas Elia, Bart Rutten, Dries Bertrands, Rik Cornelissen, Kristof Weckx, Arno Aengeveld, Steven Moranduzzo, Sandy De Pachter, Tim Vanherck, Marijn Bertrands, Tibo Pollaris, Seppe Paesen, Thomas Beyen, Thomas Wasiak, Glen Vervloet, Maxx Ulenaers, Karel Bertrands en Filip Jehoul.

 

Daarnaast rondde Eksel ook één inkomende transfer af: Thomas Franssen (24) komt over van KSK Meeuwen. Franssen is een polyvalente verdediger die de concurrentie achterin verder zal aanscherpen. Welkom bij de club, Thomas! 

Langs de zijlijn blijft Daniel Scavone onze T1 en dat voor het 6e seizoen al. Bart Ooms, trainer van onze 4e provincialer, verlaat Eksel om persoonlijke redenen, met Jan Vermeulen (huidige coach van de U21) vonden we reeds een vervanger in eigen gelederen. 

 

 
Voorzitter Jean-Paul Vandael schoof bij aan de ‘virtuele tafel’ voor een interview met Provinciaal Limburg, te lezen via deze link.

 
Voetbalseizoen 2020-2021 werd gisteren definitief stilgelegd. Corona gooit zo voor het tweede jaar op rij roet in het eten, maar niet getreurd! Wij hebben ons vaccin voor volgend seizoen alvast klaar, werkzaam vanaf juli, 100% kans op slagen!
 
Daniel Scavone zal namelijk ook volgend seizoen onze T1 zijn. De Lommelaar is klaar voor zijn 6e seizoen in Ekselse loondienst en wordt daarmee de langst dienende in de geschiedenis van onze club!
 
Een stevig signaal naar de buitenwereld en onze spelersgroep waarmee de contractbesprekingen de komende dagen op de planning staan.

Voetbal Vlaanderen maakte vandaag bekend dat seizoen 2020-2021 niet meer wordt hervat. Voor het jeugdvoetbal valt de beslissing later deze week.

 

Ook ons pasta-weekend wordt overigens geannuleerd. 

 

Nu KFC Eksel op het hoogste provinciale niveau actief is, proberen we ook onze online content naar een hoger niveau te tillen. We pakken dit seizoen uit met beeldmateriaal van onze wedstrijden in onze eigen wekelijkse video-rubriek: EXL XL!
Geen ellenlange samenvattingen, langdradigheden of analyses. Nee, we beperken ons met die proefproject tot dé essentie, hetgeen waar het om draait, hetgeen iedereen écht wil zien: doelpunten!
De nadruk zal uiteraard liggen op ons eerste elftal, waar we zoveel mogelijk Ekselse doelpunten van dit historisch seizoen op beeld willen vastleggen, maar hier en daar een zijsprong naar onze andere elftallen sluiten we zeker niet uit.
Je kan de eerste “aflevering” van EXL XL binnenkort niet enkel op onze Facebookpagina bekijken, maar ook op het recent gelanceerde Instagram Reels en op… TikTok, waar we met ons gloednieuw account ook de Ekselse jeugd willen betrekken!

Ons bestuur mag een nieuw geëngageerd lid verwelkomen: Geert Braekers treedt toe tot ons bestuur en zorgt er zo voor dat we weer met 9 bestuursleden zijn. Welkom Geert! 


Aangepaste voorbereidingswedstrijden seizoen  2020-2021

(Bekijk de opstellingen en uitslagen hier

Woensdag 19/08, 19u15
Mol Ezaart – KFC Eksel

Zaterdag 22/08, 19u00
KFC Eksel A – KFC Eksel B

Woensdag 26/08, 19u00
Grote Heide – KFC Eksel

Zaterdag 29/08, 19u30
KFC Eksel – Hechtel FC

Zaterdag 05/09, 19u30
KVV Heusden- Zolder – KFC Eksel

Ook onze 4e provincialer werkt naast de oefenmatch tegen de A-ploeg nog 3 wedstrijden af:

Woensdag 19/08, 19u15
Mol Ezaart – KFC Eksel B

Woensdag 26/08, 19u00
Grote Heide – KFC Eksel B

Zaterdag 29/08, 17u30
KFC Eksel B – Hechtel FC

De aanvangsuren van elke partij zijn steeds onder voorbehoud, houd onze social mediakanalen in de gaten voor eventuele wijzigingen! Tot snel!

Voor de wedstrijden in het Sparrenstadion geven we nog graag volgende regels mee: 

– het dragen van een mondmasker is uiteraard VERPLICHT in het Sparrenstadion.

– Bij mooi weer bevindt onze kantine zich “outdoor”: buiten staan stoelen en tafels waar je een drankje kan nuttigen.

– De kantine zelf kan enkel gebruikt worden voor een sanitaire boodschap! Bij slecht weer ben je ook binnen welkom, maar werken we met eenrichtingsverkeer zoals de signalisatie ook aangeeft.


Onze “trainerspuzzel” voor dit seizoen is zo goed als gelegd! Enkel bij de U6 zoeken we nog een laatste schakel. Heb jij zin om deze jongelingen een seizoen te begeleiden? Geef ons dan zeker een seintje!

Ook spelers kunnen we voor onze U6-ploeg (geboortejaar 2015) overigens nog gebruiken! Ken jij iemand die wel eens graag tegen een balletje trapt? Kom dan woensdag zeker een keer proberen!

Nog een jaartje te jong? De U5 (geboortejaar 2016) begint op woensdag 9 september (16u30) met trainen.


In augustus beginnen ook al onze jeugdploegen terug met trainen. We geven graag een overzicht wanneer ieders eerste training zal plaatsvinden (de trainers delen nadien mee wanneer de volgende trainingen zullen plaatsvinden).

PloegDatumUurTrainers
U5 (°2016)Woensdag 09/0916u30Leon Agten en Martine Heesbeen
U6 (°2015)mededeling volgt nog
U7 (°2014)Maandag 10/0818u00Tony Jehoul
U8 (°2013)Maandag 10/0818u00Frank Parthoens
U9 (°2012)Donderdag 06/0818u30Nick Creemers, Gert Hoydongs en Perre Maes
U10 (°2011)Vrijdag 07/0818u00Bert Claes
U12 (°2009)Maandag 10/0817u00Pierre Deckers
U13 (°2008)Donderdag 06/0818u30Michiel Schouteden
U15 (°2006-’07)Donderdag 06/0818u30Hans Heesbeen
U17 (°2004-’05)Vrijdag 07/0811u00Marc Gijbels

We wensen iedereen alvast een fantastisch voetbalseizoen toe! 


Voetbal Vlaanderen maakte vandaag de kalenders van het provinciale voetbal bekend. Eksel A zal zijn comeback in eerste provinciale vieren met een thuiswedstrijd tegen Herk-de-Stad FC. Op zaterdag 5 september zien we ein-de-lijk terug competitievoetbal in ons Sparrenstadion! Verder valt vooral het vierluik Herkol / Achel / Bree-Beek / Helson op: de 4 Noord-Limburgse ploegen krijgen we allen na elkaar voorgeschoteld.

Bekijk de kalender van Eksel A hier.

Ook onze 4e-provincialer start het seizoen met een thuismatch: op zondag 6 september verwelkomen zij Wijshagen. Dubbel feest dat weekend dus! Op speeldag 2 spelen ze op zaterdagavond de derby in en tegen het Breugel van Jurgen Corstjens.

Bekijk de kalender van Eksel B hier.

Onze dames beginnen aan hun vierde bestaansjaar. Na 2 promoties op rij moesten ze al even snel afscheid nemen van het hoogste provinciale niveau en komen ze dit seizoen terug uit in 2e provinciale.

Bekijk de kalender van de Eksel dames hier.

Ook onze jeugd weet ondertussen waar ze aan toe zijn:
Hun kalenders kan je hier vinden.


Via onze social-media accounts maakten we gisteren onze nieuwe home-outfit bekend met Engel & Völkers Noord-Limburg als gloednieuwe shirtsponsor op de borst! Bekijk het filmpje p onze Facebook-poll en kozen voor een retro-look met rode diagonale streep.

> Met TROTS gedragen

Een titel in 2e provinciale, in 5 jaar tijd 2 promoties en voor het eerst in 36 jaar terug actief zijn op het hoogste provinciale niveau. Merk daarbij op dat dit huzarenstukje gerealiseerd werd met zo goed als uitsluitend jongens uit eigen gemeente en je begrijpt ongetwijfeld dat trots en fierheid sleutelwoorden zijn om onze huidige situatie te omschrijven.

> Met NIEUWE LOOK naar eerste

Niet alleen sportief gaan we een niveau hoger spelen, ook extra-sportief is dat de bedoeling! We trekken de lijn van ons shirt (en dat mag je gerust letterlijk nemen) door naar onze social media-actviteiten, die de komende maanden niet alleen in een nieuw jasje wordt gestoken, maar zich ook meer op video-content gaat richten, al dan niet met behulp van externe professionals, zoals bij dit filmpje gebeurde.


Liever op een andere manier, maar nog altijd even fier!

KFC Eksel kroont zich vandaag voor de derde keer in zijn geschiedenis tot kampioen in 2e provinciale! Een historisch moment in onze lange geschiedenis, en dat helaas ook en vooral om extrasportieve redenen. De RBFA besliste immers vanmiddag dat de resterende 5 speeldagen van het huidige seizoen niet meer zullen plaatsvinden en dat de huidige leider zich tot kampioen kroont. Zondermeer een titel met dubbele gevoelens. Groen-rood zal volgende jaargang zijn 4e seizoen ooit afwerken in de hoogste provinciale afdeling!

Corona werkt wat tegen, maar wie dacht dat we onze kersverse titel niet gingen vieren, heeft het goed mis! Tijd voor 7 dagen digitaal feest! Blijf op de hoogte via onze social-media-kanalen!

Volg onze kampioenenactiviteiten via deze link!
Of beluister ons kampioenenlied hieronder!


In de prijzen
Traditiegetrouw vinden er aan het einde van het seizoen heel wat prijsuitreikingen plaats. Als kampioen kwam Eksel uiteraard in heel wat lijstjes voor. Een overzicht vind je op deze pagina.


Coach Eksel B
In een kampioenenroes maakt Eksel ook werk van zijn sportieve staf voor volgend seizoen. Nu groen-rood na twee jaar afwezigheid terug een tweede elftal zal inschrijven in 4e provinciale, werd er ook gezocht naar een extra trainer. Die zoektocht kan nu beëindigd worden: Bart Ooms komt over van Lommel United waar hij de U17 elite en provinciale de voorbije jaren onder zijn hoede had.

Welkom, Bart!


Transfernieuws!
KFC Eksel kan vandaag, na Sandy De Pachter, zijn tweede inkomende transfer voor volgend seizoen aankondigen. Met de 19-jarige Tibo Pollaris wordt, geheel naar de visie van de club, wederom een jong talent van eigen bodem terug naar de Heimat gehaald. De Ekselaar is momenteel actief bij de beloften van Esperanza Pelt en genoot het merendeel van zijn opleiding bij Lommel SK. Welkom thuis, Tibo!


Midden in deze corona-crisis zijn we blij toch wat goed nieuws te mogen verkondigen. Onze voltallige spelersselectie heeft een akkoord bereikt om ook volgend seizoen voor Eksel te spelen! Gezien de verregaande interesse voor heel wat van onze sterkhouders mag dat gerust een huzarenstukje genoemd worden! Ook kapitein Lennart Camps blijft bij KFC, maar (op eigen verzoek) wellicht niet meer in ons eerste elftal.


Marijn Bertrands werd door jullie stemmen verkozen tot BFA-Player of the month!


Omwille van het coronavirus worden alle jeugd- en amateurwedstrijden én trainingen vooralsnog tot 30 april afgelast. Dat betekent dat ook ons Titelduel: KFC Eksel – KRC Peer zaterdag niet zal doorgaan! Gezondheid boven alles! Via onderstaande link kan je de officiële mededeling van de voetbalbond terugvinden:
https://www.rbfa.be/nl/nieuws/update-coronavirus-covid-19


Na twee seizoenen afwezigheid heeft KFC Eksel volgend seizoen terug een elftal in 4e provinciale! Groen-rood wilt daarmee vooral zijn jonge talenten een kans geven zich in een competitieve omgeving te ontwikkelen. Uit de vorige lichting van Eksel B zijn er aardig wat spelers die nadien de sprong konden maken naar ons eerste elftal. Alleen al onderstaand kwartet speelde ondertussen 140 duels voor Eksel A, met Marijn Bertrands als ultieme uithangbord.


De facebookpagina BFA verkoos Thomas Wasiak tot speler van de maanden december en januari in onze reeks!


Marijn Bertrands staat voor de 7e (!) keer in het elftal van de maand. Dit seizoen veroverde hij ook al in september en oktober een stekje. Zijn eerste 3 nominaties waren trouwens voor Eksel B in 4e provinciale. Bertrands staat 3e in de algemene ranking. Ook Moranduzzo en Hermans zijn verderop in de ranking terug te vinden.


KFC Eksel overschreed vandaag de kaap van de 500 volgers op Instagram, daarmee zijn we nog steeds de populairste provinciale voetbalploeg van Limburg!


Zowel de tweede editie van Eksel quizt (full house – 26 ingeschreven ploegen) als onze Mexicaanse avond waren een voltreffer! Bij de wedstrijd Eksel – Lutlommel mochten we met 330 aanwezigen zelfs een seizoensrecord noteren!


In de paasvakantie (14 tot 17 april) organiseren we onze voetbal4daagse, toegankelijk van iedereen geboren tussen 2005 en 2013. Inschrijven is mogelijk in onze kantine op volgende dagen:

  • Zaterdag 8 februari (14u tot 15u)
  • Zondag 9 februari (11u tot 12u)
  • Zaterdag 15 februari (14u tot 15u)
  • Zondag 16 februari (11u tot 12u)

Er lijkt maar geen einde te komen aan het goede nieuws rond onze club. Spits Thomas Wasiak mag zich sinds zaterdag topschutter van de eeuw noemen! Wasiak scoorde zaterdag wederom 2 keer. Zijn statistieken dit seizoen zijn ronduit indrukwekkend: 13 wedstrijden, 14 goals. Ook in de 6 voorgaande seizoenen was Wasiak, ondanks heel wat gemiste wedstrijden door blessureleed en een Erasmus-ervaring, steeds goed bij schot. Het seizoensrecord van de krullenbol staat momenteel op 15 treffers (in 2013-2014 en 2016-2017), maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voor dat verpulverd wordt. Met 66 Ekselse goals in totaal deed niemand het vanaf de eeuwwisseling beter. Thomas lost zo Ali Akkus af die in de eerste jaren van dit millennium 64 keer raak trof. Achter Wasiak en Akkus vervolledigen Gunther Vaes (52 goals), Sandy De Pachter (50 goals), Werner Baers (46 goals) en Marijn Bertrands (45 goals) de top 6. Voor de volledigheid, Wasiak scoorde het meeste van zijn treffers tegen Standard Elen: 6 stuks.
Proficiat Thomas!


In de vooravond bereikten we een akkoord betreffende onze eerste inkomende transfer voor het komende seizoen: Sandy De Pachter keert terug naar groen-rood. De Pachter was al actief bij Eksel van 2013 tot 2018 en gooide toen hoge ogen. Met 50 treffers in 123 duels, een groot aandeel in de promotie en wederopstanding van KFC en een bronzen én een zilveren medaille in de verkiezing voor Provinciaal Voetballer van het Jaar voetbalde de kwieke spelmaker zich in de geschiedenisboeken. De afgelopen seizoenen kwam De Pachter uit voor Witgoor Sport, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd en momenteel in 3e amateurklasse uitkomt.


Bart Rutten in de recordboeken! Na Lennart Camps zal Bart al de 2e Ekselaar zijn die dit seizoen de mijlpaal van 200 wedstrijden voor groen-rood deze eeuw overschrijdt. Voor deze jaargang waren er slechts 2 spelers die daar in slaagden. De flamboyante 28-jarige verdediger debuteerde in 2012 voor ons eerste elftal en ontpopte zich al vlug tot een rots in de branding in de Ekselse defensie. Indien fit mist de Ekselaar zelden een duel, ook dit seizoen stond hij reeds iedere minuut op het veld. Ook offensief staat de vocaal sterke Abwehrchef overigens nog steeds in de recordboeken. Met 20 treffers vond geen enkele verdediger sinds 2000 meer de weg naar doel. De kans dat de teller op 200 zal blijven steken lijkt bovendien klein voor de Ekselaar in hart en nieren. Op naar de 300?


Thomas Beyen en Thomas Wasiak hebben beiden een plaatsje gekregen in het elftal van de maand december. Voor Beyen was het zijn eerste nominatie sinds hij bij Eksel speelt.


Deze namiddag heeft KFC Eksel de onderhandelingen met zijn T1 voor volgend seizoen kunnen afronden. Daniel Scavone is ook volgend seizoen onze trainer! Ondanks interesse van heel wat andere clubs kunnen we met fierheid zeggen dat de Lommelse ex-prof trouw blijft aan groen-rood, waar hij in augustus aan zijn 5e seizoen in Ekselse loondienst zal starten. Onder leiding van Scavone gooit Eksel de laatste jaren hoge ogen: na een mindere start in 2016 loodste Scavone groen-rood via de eindronde naar promotie. In 2e provinciale deed Eksel als promovendus onmiddellijk opnieuw mee voor de titel, na tweemaal brons werd het vorig seizoen vice-kampioen. Ook dit seizoen staat KFC er halverwege goed op en kroonde het zich zelfs tot herfstkampioen.


BAM! Gisteren werd op de gemeenteraad het meerjarenplan bekend gemaakt waarin voor KFC Eksel het heuglijke nieuws te lezen valt dat er een serieuze investering voor een nieuwe accommodatie is voorzien.


Op de laatste speeldag van 2019 heeft KFC Eksel de koppositie veroverd na 0-3 winst in Louwel! Lees het wedstrijdverslag hier.


Lennart Camps, Ekselse aanvoerder en aanjager pur sang, speelt vanavond zijn 200e (!) duel voor KFC Eksel. De nog altijd maar 26-jarige karaktervolle middenvelder is na Niels Davidts en Peter Vrysen pas de derde Ekselaar die daar deze eeuw in slaagt en mag zich met 9 opeenvolgende seizoenen in ons eerste elftal stilaan een ware clublegende noemen. Duizelingwekkende cijfers in een tijdsgeest waar loyaliteit een zeldzaamheid lijkt te zijn geworden!


Na een meer dan geslaagde eerste editie organiseert onze spelersgroep een tweede algemene kennis-quiz die op 31 januari in het Parochiecentrum zal plaats vinden. Meer info op de evenementpagina!


Onze reserven zijn aan een sterke reeks bezig: ze wonnen hun laatste 6 competitiewedstrijden en dat blijft niet zonder gevolgen in de stand: de troepen van coach Ruddi Nijssen staan namelijk alleen op kop!


Bij onze twee volgende competitieduels organiseren we een leuk evenement:
– 16/11: Ladies Night 4 (Eksel – Elen)
– 23/11: Supportersbus (As-Niel – Eksel)
Meer info hierover op onze evenementenpagina


HBvL: Elftal van de maand: Oktober stelt orde op zaken.
Na de mindere seizoensstart probeert KFC zich te herpakken en dat lijkt aardig te lukken. Ook het HBvL-elftal van de maand oktober getuigt daarvan. Met 3 spelers is groen-rood samen met koploper KRC Peer de best vertegenwoordigde ploeg. Marijn Bertrands scoort 2 op 2 en is net als in september de spelmaker van de reeks. Ook Thomas Wasiak heeft voor het eerst sinds 2016 terug een plaats in het elftal te pakken. Dries Bertrands tot slot staat voor de derde keer in zijn carrière in het best-of-elftal. In de algemene ranking zien we liefst 6 Ekselaars in de top 30.


We willen graag iedereen bedanken die meehielp of kwam eten op ons Mosselfeest!


Onze coach stond vanavond voor de honderdste keer voor de Ekselse dug-out. Daniel Scavone is daarmee de langst dienende Eksel-trainer van deze eeuw! Scavone leidde KFC terug naar tweede provinciale en gidste zijn troepen daar naar een 3e en 2e plaats. 59 van de 99 duels werden tot dusver gewonnen met de Lommelaar aan het roer.


Ons jaarlijks Mosselfeest komt er weer aan! Vergeet je niet in te schrijven!
Meer info via deze link.


Marijn Bertrands is de enige Ekselaar in het Elftal van de maand September. Opvallend genoeg is het voor Marijn pas de tweede keer dat hij tot de beste elf van de reeks wordt verkozen, al verzamelde de spelmaker voor Eksel B ook al verschillende nominaties in 4e provinciale.


Ter gelegenheid van de ‘Week van de Official” schreven wij een gedicht als eerbetoon aan de scheidsrechter en vroegen we dit bericht zoveel mogelijk te delen. Maar liefst 86 fans gingen in op deze oproep waardoor in totaal meer dan 7000 personen ons gedicht (lees het hieronder zelf) hebben gelezen!


1 FOTO, 2 PRIMEURS
Enkele maanden terug lieten we JULLIE onze nieuwe outfits kiezen. Na wat wachttijd zijn de spiksplinternieuwe tenues voor onze jeugdploegen eindelijk klaar. En wie konden we beter de primeur geven voor de eerste foto in onze nieuwe shirts dan onze U6. Zij speelden deze voormiddag, vergezeld door een gezonde dosis zenuwen, hun allereerste wedstrijd!


Maar liefst 12 jonge sportievelingen (waaronder één dapper voetbalmeisje!) verzamelden vandaag voor de eerste training van onze U5! De toekomst is verzekerd! (Ken jij iemand die ook wel bij deze energieke bende wilt aansluiten? Dat kan nog steeds! Neem hier een kijkje voor meer informatie!)


Zaterdag 14 september staat onze ploegenvoorstelling op het programma. Meer info op deze pagina!


LR Sports was aanwezig op onze wedstrijd in Thes Sport B. Bekijk het videoverslag van onze eerste seizoensoverwinning op facebook of via deze link!


Onze club kan met veel trots een nieuw bestuurslid voorstellen: Annelies Vrijssen komt onze bestuursploeg versterken. KFC Eksel maakt zo werk van zijn nieuw organigram en is in het bijzonder fier dat er terug een vrouw toetreedt tot de bestuurstop. Hopelijk is dit slechts een voorbode voor de toekomst en kunnen we ons bestuur de komende maanden nog verder uitbreiden om zo onze club dynamisch en springlevend te houden!

Ook interesse om je steentje bij te dragen? Geef dan zeker een seintje, we ontvangen je met open armen!


De tweede speeldag staat / stond dit weekend op de planning en ook de eerste forfait-scores vielen al te noteren: onze dames gaven forfait voor de competitiewedstrijd in Louwel B en blijven zo met 0 punten achter na 2 speeldagen. Voor onze tweede reservenploeg geldt het tegensgestelde: zij wonnen van Kaulille dankzij een 0-5-forfaitscore en pronken met 6 op 6.


Het Belang van Limburg hield ook dit jaar weer een enquête naar de kanshebbers op het kampioenschap. In onze reeks beschouwden 2 trainers groen-rood als de titelfavoriet. Elen en Peer (respectievelijk 7 en 6 stemmen) zijn de grote slokoppen en grootste kanshebbers voor de titel.


Onze voorbereiding zit erop! Bekijk hier nog eens al onze uitslagen:

  • 27/07: Achel VV – KFC Eksel 6-1
  • 04/08: KFC Eksel – W. Koersel 2-0
  • 07/08: Rauw Sp. – KFC Eksel 2-4
  • 10/08: Hamont 99 – KFC Eksel 2-1
  • 15/08: Hechtel FC – KFC Eksel 2-2
  • 24/08: KFC Eksel – SV Herkol 0-2

Abonnementen voor seizoen 2019-2020 zijn reeds beschikbaar in onze kantine. Voor 75 euro kan je alle wedstrijden van ons eerste elftal zien! Ook voor onze jeugd- en dameswedstrijden verkopen we een abonnement. Hiervoor betaal je 25 euro.


Het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. Wij hebben onze COUNTDOWN alvast ingezet! Kijk op onze social media dagelijks naar een nieuwe ‘aftel-post’ en bereid je voor op het nieuwe voetbalseizoen!


Zondag 25 augustus wordt Jurgen Geys herdacht in het Sparrenstadion met onze 2e Memorial Jurgen Geys, een voetbalhappening georganiseerd door onze veteranen. Kom gerust een kijkje nemen!


Bekijk de evenementen en speciale thema-avonden van het nieuwe seizoen op onze ‘activiteiten’-pagina en houd de data alvast vrij in je agenda!


Zaterdag 10 augustus maken we het Sparrenstadion weer gereed voor de nieuwe voetbaljaargang. Alle hulp op onze klusjesdag is welkom.


In Het Belang van Limburg konden we de transfers van alle Limburgse voetbalteams aanschouwen. Hieruit blijkt dat KFC Eksel, na Turkse, het minst aantal transfers deed! Daarenboven is Daniël Scavone de tweede langst zittende coach van Limburg! Twee duidelijke signalen die de zeldzame continuïteit bij onze club in de verf zetten!


De kalender van het nieuwe seizoen werd bekend gemaakt! Bekijk ons programma hier! Ook de kalenders van onze jeugdploegen zijn reeds beschikbaar.


Voor het tweede jaar op rij promoveren onze dames! Na slechts één jaar in 2e provinciale komen ze komend seizoen uit in 1e provinciale, omwille van hervormingen van de reeksen.


Vrijdag 28 juni werd er een eerste keer verzameld in het Sparrenstadion voor de startvergadering. Lees het verslag via deze link.


Binnen exact 75 dagen begint het nieuwe voetbalseizoen. Dé ideale gelegenheid om al eens kennis te maken met onze toekomstige concurrenten! In vergelijking met vorig seizoen zien we 5 andere namen. We nemen afscheid van Meeuwen dat naar eerste provinciale promoveerde, en van Maasland NO en FC Anadol, die beiden degradeerden naar derde provinciale. Uit eerste provinciale zakt geen enkele ploeg naar de reeks van KFC. Vanuit derde provinciale zien we daarentegen maar liefst 4 promovendi: Eendracht Louwel, Thes Sport B, As-Niel United en Excelsior Hamont. Tot slot is VV Stokkem gefusioneerd met de buren uit Dilsen. We wensen al onze concullega’s alvast veel succes met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen!


Danny Hilven wordt de nieuwe coach van onze damesploeg! Hilven is een bekend gezicht in de Ekselse voetbalwereld en is al enkele jaren actief als jeugdtrainer. Afgelopen seizoen was hij coach bij onze U15. Hilven volgt Glen Saenen op, die “Ekselle” dit seizoen naar een derde plaats en bijhorend play-off-1-ticket leidde.


Sofie Burm is de provinciaal voetbalster van het jaar in 2e provinciale B! Onze dames kregen vanavond de kers op de taart in de Versuz te Hasselt, waar Het Belang van Limburg naar jaarlijkse gewoonte met een gala-avond hun laureaten bekend maakte. Met Isabelle De Volder en Sofie Burm waren maar liefst twee van de drie geselecteerden van onze club! Sofie Burm, die haar eerste jaar bij Eksel achter de rug heeft, moch uiteindelijk pronken op het hoogste schavotje. Isabelle De Volder pakte brons. In het elftal van het jaar vonden we zelfs 5 Ekselse namen terug! Met Charlotte Vanchaze, Lore Van Den Bossche en Nathalie de Volder kleurt zelfs de volledige achterlinie groen-rood! Ook onze twee genomineerden voor de verkiezing van provinciaal voetbalster van het jaar konden natuurlijk niet ontbreken in het elftal. Voor Els Bollen, Kimberley Moerman en Tine Vandekerkhof was er bovendien een mooie ereplaats weggelegd.Dries Bertrands wint Golden Boy Award!Deze dag lijkt wel in het teken te staan van de individuele bekroningen. Niet enkel HBvL bekroont vandaag de sterren van het afgelopen voetbaljaar, ook het opkomende initiatief BFA – Play like a Pro, dat zich focust op de statistische wereld rond het voetbal, reikte vandaag zijn prijzen uit. Dries Bertrands werd in onze reeks verkozen tot GOLDEN BOY, oftewel beste jongere! Na zijn verkiezing tot “KFC Eksel-speler van het seizoen” vorig jaar is het reeds de tweede individuele bekroning voor de centrale verdediger, die ook dit seizoen wederom defensief uitblonk en offensief meer dan geregeld zijn goaltje meepikte. Ook de afscheidnemende Peter Vrysen wordt nog één keer in de bloemetjes gezet en behaalde brons in de “Golden Glove Award” die de beste doelmannen bekroont. Zijn opvolger Raf Hermans behaalde overigens zilver in de Golden Glove Award in derde provinciale. In het HBvL-elftal van het jaar is de groen-rode inbreng ondanks het vice-kampioenschap, veel geringer. We zien geen Ekselse namen bij de 11 laureaten. Karel Bertands en Marijn Bertrands houden met een 12e en een 17e plaats de Ekselse eer enigszins hoog


Peter Vrysen is door onze fans verkozen tot speler van het seizoen! Van de 161 stemmen kreeg hij er 77 achter zijn naam! Bekijk de volledige uitslag en erelijst hier.


De U21 zijn KAMPIOEN! Vandaag werd de kampioenenmatch tegen Kaulille met 6-1 gewonnen. Lees het match- en seizoensverslag op deze pagina en geniet van enkele foto’s van de feestvreugde.


KFC Eksel nam vanavond niet enkel afscheid van seizoen 2018-2019, maar ook van keepertrainer François Daems. 6 jaar geleden kwam hij als tijdelijke kracht onze technische staf versterken, maar hij vertrok nooit meer bij groen-rood en was 5 seizoenen lang onze trouwe keeperstrainer. Na de wedstrijd werd François op het terrein nog in de bloemetjes gezet door het bestuur en de vier doelmannen die hij dit seizoen onder zijn hoede had. Ook via deze weg: Bedankt François! Volgend seizoen zal hij opgevolgd worden door Peter Vrysen.


Een provinciale club die zijn fans laat beslissen over zijn nieuwe shirts, in Eksel kan het allemaal! Exact vijf dagen terug startten we onze zoektocht naar een nieuw home-shirt voor het komende seizoen. In nog geen week tijd stemden maar liefst 290 (!) fans op hun favoriete ontwerp. Een absoluut record in onze social-media-geschiedenis! De meningen waren verdeeld, maar met 40.3% van de stemmen kenden we uiteindelijk toch een overduidelijke winnaar! Het retro-ontwerp met diagonale rode streep viel bij het merendeel van onze aanhang in de smaak, een shirt dat doet denken aan dat waarin groen-rood rond de eeuwwisseling in actie kwam. Kledingsponsor Patrick kan nu aan de slag met jullie wens.


Eksel nam zondag ook afscheid van clubmonument Peter Vrysen. Hij verdedigde maar liefst 9 jaar ons doel. Lees ons dankwoordje hier.


Dankzij winst op de slotspeeldag is KFC Eksel VICE-KAMPIOEN! Onze beste seizoensprestatie sinds 1982!