Speeldag 6: KFC Eksel – Achel VV 1-2

Share

EKSEL KAN 0-2 NIET OPHALEN IN STERKE TWEEDE HELFT

Toeschouwers: 320

Groen-rood weet weer wat verliezen is. Op speeldag 6 slikt het zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen de uitgesproken titelfavoriet.

Achel werd vorig seizoen kampioen, promoveerde niet en versterkte vervolgens zijn team nog. Dan is het begrijpelijk dat er een niveauverschil is, tenminste voor de pauze. Achel maakte het groen-rood meteen moeilijk, met de bedrijvige Rosalio als belangrijkste exponent en kwam na een kwartier ook op voorsprong via een schot van Daniëls. Wanneer de 0-2 niet veel later al tegen de touwen hangt na een aanval uit het boekje (snelheid, veel tussenstations en nauwkeurige afwerking), leek het niet de avond van groen-rood te worden, maar Eksel bewees dit seizoen al genoeg dat het mentale veerkracht bezat en niet panikeert bij een achterstand. Na de dubbele voorsprong haalde de bezoekers de voet van het gaspedaal en kwam Eksel beter in de match. De eerste speldenprikjes gaven de burger moed en de aansluitingstreffer van Jarju, na 3 weken blessureleed meteen terug in de basis gedropt, deed dat eens te meer. De winger werd diepgestuurd door Karel Bertrands en kon optimaal profiteren van aarzelen bij doelman Wouters. Een knal op de dwarsligger van Rutten zorgde zowaar voor de rust nog bijna voor de gelijkmaker.

Na de pauze was er van het flitsende Achel veel minder te zien. Eksel nam de tweede helft voor zijn rekening en kreeg kansen genoeg voor een verdiende gelijkmaker, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Achel loerde met zijn snelheid op de counter en had met de loeiers op vrije trap van Moerenhout nog een ander heet hangijzer in het vuur. Een gelijkspel was vanavond zeker mogelijk geweest, maar voor één keer kreeg Eksel zijn tegengoals niet weggewerkt.

2 op 9 in eigen huis blijft de povere balans in het eigen wederom druk bezochte Sparrenstadion.Volgende week volgt al een herkansing: dan ontvangen we Bree-Beek.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris (90′ Kristof Weckx), Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen (73′ Denis Kalala) – Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Dawda Jarju, Karel Bertrands, Thomas Beyen

Doelpunten:
15′ Joop Daniëls (0-1)
22′ Ivo Moerenhout (0-2)
33′ Dawda Jarju (1-2)