Speeldag 22: KFC Eksel – Zonhoven United 1-1

Share

EKSEL HOUDT PERIODEKAMPIOEN IN BEDWANG

Toeschouwers: 200

Groen-rood kan een puntje bijschrijven op zijn conto. In een pover duel tegen kopploeg Zonhoven werden de punten verdeeld.

De avond begon nochtans mooi voor KFC, dat al na vijf minuten op voorsprong klom. Bertrands kon de bal onderscheppen en diep koppen en lanceerde zo Wasiak. De aanvaller komt na een prima deviatie met het hoofd alleen voor doel en werkt keurig af voorbij doelman Loyens. Zonhoven neemt nadien het initiatief, maar het is Karel Bertrands die aan de overkant twee aanvallen via diverse stations niet gekadreerd kan afronden. Daarna is het wel aan de bezoekers, die hun beste aanval op de lijn zien gekeerd worden door Moranduzzo.

Na de pauze is het wel al snel raak voor de Zonhovenaars: Swinnen klopt Hermans in de korte hoek bij de eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf. De bezoekers krijgen ook al snel de uitgelezen kans op de 1-2 maar Hermans behoedt KFC met een voetveeg tegen de paal van een nieuwe tegentreffer op een verrassend schot in de korte hoek. Daarna wordt de kwaliteit van het spel langs beide kanten minder. Zonhoven blijft nog even doorduwen, maar mist inspiratie om Eksel in verlegenheid te brengen. Onder aanvoer van invallers De Pachter bij de rust en later ook debutant Bram Bertrands en Andreas Elia, krijgt Eksel wel een bedrijvige, creatieve injectie, maar dat verandert uiteindelijk niets meer aan de score. Ook een poging van Elia, die na een prima kap te zwak inschoot, bleef dus zonder gevolg.

Beide teams lijken niet ontevreden met een punt. Logisch, aangezien dat een correcte weergave van de partij is.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo (62′ Tibo Pollaris), Marijn Bertrands – Glen Vervloet (45′ Sandy De Pachter), Karel Bertrands, Thomas Wasiak (82′ Andreas Elia)

Doelpunten:
6′ Thomas Wasiak (1-0)
54′ Jeffrey Swinnen (1-1)