Speeldag 4: KFC Eksel – Hechtel FC 3-3

Share

NEUTRALE FAN IS GROTE WINNAAR VAN DERBY MET ALLES EROP EN ERAAN. EKSELSE REMONTE KOMT TE LAAT

Toeschouwers: 730

Groen-rood kan zijn ongeslagen reeksen (zowel in de competitie als in de derby) nog wat uitbreiden. Het maakte een 1-3 achterstand goed tegen een -uiteraard- gretig Hechtel, dat zijn eerste punt van het seizoen pakt.

Indrukwekkende tifo’s voor de aftrap en zoals verwacht een massale opkomst (met dank aan het uitblijven van de voorspelde regen) leken een averechts effect te hebben op de Ekselse troepen, die vanavond naast de langdurig geblesseerde Wasiak en De Pachter ook smaakmaker Jarju moesten missen. Hechtel won de duels in de openingsfase en beloonde zich ook al snel met een treffer. Andreas Elia, na 10 jaar bij groen-rood terug in de rood-zwarte kleuren, kon met een prima Overhoeks schot Hermans verschalken. Eksel kwam lang niet in zijn spel en speelde te slordig, maar nadat Hechtel het tempo van zijn begin niet leek te kunnen volhouden, kwam het toch beter in de match. Op het halfuur kwam KFC ook op gelijke hoogte bij een van de schaarse kansen in de partij. Vanherck krijgt het leer via een Hechtels been bij Beyen die de tijd krijgt om de hoek te viseren. Ook bij Eksel is het zo de speler met een verleden bij de tegenpartij die voor de goal zorgt. Opvallend: het scorend duo sierde vandaag nog de sportpagina’s van Het Belang van Limburg, dat deze match ook streelde op zijn site. 1-1 is zo de ruststand.

Na de pauze moet KFC zonder rots in de branding Bart Rutten verder. De onfortuinlijke verdediger blesseerde zich het voor rust, Weckx krijgt zo een helft derby-plezier. Al is er van plezier aanvankelijk geen sprake. Opnieuw is het immers Hechtel dat zich snel op voorsprong hijst: een hoog afstandsschot van Verding gaat enig mooi in het dak van het doel. Een opdoffer van jewelste voor Eksel, en het wordt nog erger. Zo’n tien minuten later gaat de bal op de stip na een trekfout en brengt Vanherck de bezoekers op 1-3. Groen-rood leek met het niveau van vanavond niet in staat om de dubbele achterstand ongedaan te maken, maar knokte zich toch terug in de match. Bij een voorzet lost Eyskens het leer en kan uiteindelijk Bram Bertrands de partij nieuw leven inblazen. Het geloof bij KFC stijgt zienderogen en Eksel slaagt er zelfs in op gelijke hoogte te komen. Dries Bertrands zet even later zijn geheime wapen in: de vrije trap. Wederom een prachtgoal in het kruis van de centrale verdediger: 3-3. Beide ploegen blijven voor een winnende treffer gaan, maar zowel doelman Hermans als collega Eyskens keepen op een bijzonder hoog niveau en laten in het slot geen steken vallen.

Een puntendeling dus, en de rust in de gemeente kan zo bewaard blijven na een felle derby met 9 gele kaarten, een strafschop en 2 spelers die tegen hun ex-ploeg scoren.

Doelpunten:
9′ Andreas Elia (0-1)
30′ Thomas Beyen (1-1)
47′ Jules Verding (1-2)
58′ Cedriec Vanherck (pen.) (1-3)
63′ Bram Bertrands (2-3)
74′ Dries Bertrands (3-3)

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten (41′ Kristof Weckx), Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Jarne Van Dyck, Marijn Bertrands – Thomas Beyen (82′ Maxx Ulenaers), Karel Bertrands, Bram Bertrands