Speeldag 15: KFC Eksel B – FC Maasland NO B 5-3

Share

B-PLOEG MAAKT HET VERSCHIL OP STILSTAANDE FASES

KFC Eksel B – FC Maasland NO 5-3
Toeschouwers: 85

In vierde provinciale is Eksel het nieuwe jaar gestart met een doelpuntenfestijn. 4 Ekselse stilliggende ballen zorgen uiteindelijk voor de driepunter.

Maasland was het enige team dat de degens nog niet had gekruist met groen-rood. Eksel keek in de aanvangsfase dan ook de kat uit boom tegen zijn piepjonge tegenstander om vervolgens bij zijn eerste mogelijkheid meteen toe te slaan: Paesen staat alleen op de rand van de zestien en kan met een halve volley gecontroleerd de netten doen trillen. Nog in het openingskwartier kon groen-rood zijn voorsprong al verdubbelen: Ben Schrijvers krult een vrije trap vanop zijn 25 meter kurkdroog in de bovenhoek. Het dolle openingskwartier is daarmee nog niet ten einde want ook Maasland kan zijn eerste treffer van 2023 nog maken op voorzet. Een onnodige tegentreffer en Maasland komt zelf heel dicht bij de gelijkmaker, maar Schrijvers gaat een puike vrije trap nog uit zijn winkelhaak tikken. Eksel kan nog voor de pauze orde op zaken stellen via twee nieuwe stilliggende ballen. Eerst kopt Cornelissen een hoekschop staalhard tegen de touwen, op slag van rust lukt Schrijvers zijn tweede vrije trap van de avond. Al durven we bij deze poging gerust zeggen dat de intenties anders waren en hielp ook de Maaslandse goalie een handje. 4-1 was zo de alsnog ruime ruststand.

Match gespeeld zou je denken, maar een makke herstart zorgt ervoor dat er na vijf minuten al 4-3 op het scorbord staat. Goven besluit eerst op de paal en beklaagt zich dat al heel snel wanneer de bezoekende tegenaanval in doel beland. Ook de Maaslandse kunnen niet lang daarna een vrije trap scoren, al zag ook nu de doelman er niet goed uit. De dubbele oplawaai schudt groen-rood wel wakker en Eksel komt nadien niet meer in de problemen. Schrijvers kan zijn hattrick tot tweemaal toe ei zo na vervolmaken, maar dat lijkt doelman Bosmans hem niet te gunnen met twee goede duikparades. Invaller Henderix zorgt uiteindelijk voor de veilige zesde treffer met opnieuw een kopbal.

Eksel start zijn Engelse week zo met een driepunter. Woensdag (20u00) wordt er al opnieuw gevoetbald in het Sparrenstadion. Dan komt Neeroeteren FC op bezoek.

Opstelling Eksel:
Gie Schrijvers – Tijmen Elia (59′ Pieterjan Paesen), Tuur Camps, Andreas Oyen (77′ Bert Vanherk), Yannick Goven – Rik Cornelissen, Perre Maes (65′ Jan Henderix), Ben Schrijvers – Dylan Goven, Denis Kalala (46′ Lander Maes), Sam Paesen

Doelpunten:
7′ Sam Paesen (1-0)
11′ Ben Schrijvers (2-0)
14′ Ferre Smeets (2-1)
37′ Rik Cornelissen (3-1)
45′ Ben Schrijvers (4-1)
48′ Senne Vandevenne (4-2)
51′ Senne Breukers (4-3)
76′ Jan Henderix (5-3)