Speeldag 20: Zonhoven United – KFC Eksel Dames 0-5

Share

EKSELLE ZET IN STIJL PUNT ACHTER SEIZOEN: FORFAITSCORE!

Groen-rood komt voor de tweede keer in zijn intussen 7-jarige geschiedenis in actie in de hoogste provinciale afdeling. Waar het vorige maal nog puntenloos achterbleef, doet groen-rood het nu meer dan bovengemiddeld. Met een vijfde plaats speelde het als promovendus een verrassend sterk seizoen en ook de climax mocht er wezen.

De laatste wedstrijd van onze dames van dit geslaagd seizoen eindigde in schoonheid op het veld van Zonhoven United FC-A. Op een moeilijk bespeelbaar veld zat mooi voetbal er nauwelijks in, maar met vechtlust, karakter en een geweldige teamgeest sneden alle aanvallen van Ekselle als boter door de verdediging van de tegenstander. De verdediging van Zonhoven had geen antwoord op de snelheid van Niene Vromans die op het halfuur de score op 0-1 bracht. Ekselle bleef de wedstrijd aanvallend ingesteld doorspelen en met resultaat: in minuut 33 moest de Zonhovense keeper aan de noodrem trekken en kon Kara Verjans via een penalty de 0-2 aantekenen. Niene Vromans kende een genadigde dag en was niet af te stoppen vanavond: via de flank kon ze nog eens doorzetten en vijf minuten voor de rust legde ze zo ook de partij in een beslissende plooi wanneer ze de bal in de verste hoek kon knallen: 0-3 en boeken toe. Er volgde daarna nog een (onterecht) afgekeurde goal van Faline Ceyssens na een trap op de paal van Romy Cluyssen, maar dat was slechts uitstel van executie, want in minuut 72 schoot Faline Ceyssens de welverdiende 0-4 hard in de linkerbenedenhoek van het doel. Zonhoven kon niets meer inbrengen dan enkele kleine kansen te creëren want Valerie Caerts en Spohie Burm ruimden op het middenveld elke mogelijkheid keurig op, waardoor alle hoop van onze tegenstander in de schoenen zakte. De laatste aanval van het seizoen in de 89ste minuut typeerde de energie, goede teamgeest en conditie van onze dames. Niene Vromans werd nog eens langs de flank aangespeeld en maakte het koelbloedig af met een hattrick.

De euforie was dan ook groot na het laatste fluitsignaal want dit was niet enkel een mooie afsluiter van een geweldig seizoen, maar ook een orgelpunt van de geslaagde samenwerking met trainer Danny Hilven die het trainerschap na dit succes gaat overgeven. Isabelle de Volder beëindigt het seizoen als absolute topscorer met 18 goals. Ook voor rots in de branding Kimberly “Kimmie” Bedford werd het een emotionele avond. Als steunpilaar in de defensie nam ze na vele jaren trouwe dienst afscheid van haar plaatsje. We wensen haar en Danny veel succes in de toekomst!

Doelpunten:
30′ Niene Vromans (0-1)
33′ Kara Verjans (penalty) (0-2)
50′ Niene Vromans (0-3)
72′ Faline Ceyssens (0-4)
89′ Niene Vromans (0-5)