Speeldag 25: KFC Eksel – Standard Elen 2-2

Share

Hoe meer je wint, hoe meer je volgende puntenverlies dichtbij komt. Na 12 zeges op een rij heeft groen-rood nog eens punten verloren, en dat voor het eerst in dit kalenderjaar. Tegen middenmotor Elen sleepte het in extremis nog een punt uit de brand.

Standard Elen staat 9e in de ranking en leek op papier dus een haalbare kaart voor groen-rood, maar dat viel tegen. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong in het Sparrenstadion, maar KFC had nog een hele partij voor zich om het tij te keren. Toen Schroyen op het halfuur ook nog eens rood pakte, leek het slechts een kwestie van tijd vooraleer Ekselle op en over de Maaslanders zouden gaan, maar niets was minder waar. 20 minuten voor tijd zorgde Elen voor de 0-2, een derde seizoensnederlaag leek dan ook in de maak, maar daar besliste het succesvolle aanvalsduo Burm – De Volder anders over. In de laatste 3 minuten van de partij konden ze Eksel alsnog op gelijke hoogte brengen en een nederlaag afwenden.

Eksel behoudt zo een punt voorsprong op Belisia, de derde in ranking, maar staat met confrontaties tegen Zepperen-Brustem en diens buren uit Sint-Truiden voor een pittig tweeluik!