Speeldag 13: KFC Eksel – Torpedo Hasselt 3-1

Share

VURIG GROEN-ROOD WINT INTENSE SUBTOPPER


Toeschouwers: 280

Een nieuwe driepunter voor Eksel, dat nu zelf 6 partijen op rij ongeslagen is en tegenstander Torpedo zijn eerste nederlaag in 10 (!) duels bezorgt.

Zoals wel vaker was het openingskwartier, waarin de Hasseltse bezoekers langzaam maar zeker de betere ploeg werden, een maat voor niets. Juist daarna moest een zieke Raf Hermans de strijd staken en maakte Senn Gevers, doelman bij Eksel B en al 2 jaar in “de wachtzaal”, zijn competitiedebuut voor ons eerste elftal. Ondanks Torpedo de plak zwaaide, moest onze goalie nadien zelden in actie komen. De kansenarme partij ontplofte alsnog voor de rust. Een hevig reclamerende Bodson slikte geel voor zijn felle reactie voor de neus van de Ekselse spionkop en zette zo de gemoederen zowel op als naast het veld op scherp. Bram Bertrands deed het Sparrenstadion even daarna ontploffen: hij poorte zijn opponent om vervolgens fabuleus in de winkelhaak te krullen: 1-0 bij het laatste (en misschien zelfs enige) hoogtepunt van de eerste helft. Dieptepunten volgen er wel nog: bij een bezoekende ingooi komt het tot een handgemeen tussen Ooms en een Ekselse supporter, met een gele kaart als gevolg. Ook het ander kleurtje karton wordt nog voor rust boven gehaald voor diezelfde Ooms, nadat die stevig door gaat op Jarju. Rechtstreeks rood voor de verdediger die een minuut voor de rest al de kleedkamers in mag. Dat het een felle overtreding was, bewijst het feit dat Jarju na de pauze niet meer verder kan. Karel Bertrands komt na twee weken blessureleed in zijn plaats.

Meteen na de rust gaat Torpedo voor een Blitzkrieg, maar het krijgt het deksel ei zo na meteen op de neus: Maxx Ulenaers kan op een snelle counter kappen, maar trapt nadien over. Torpedo gaat vervolgens nadrukkelijk verder op zoek naar de gelijkmaker en ontwikkelt veel druk, maar Gevers wordt zelden tot moeilijke reddingen gedwongen. Een schot van Marijn Bertrands dat via een bezoeker net naast gaat, is het eerstvolgende wapenfeit van groen-rood. Diezelfde Bertrands lijkt de match twintig minuten voor het einde in een beslissende plooi te leggen: hij wordt door Bodson gehaakt in de zestien en de bal gaat op de stip. Eksels topschutter Dries Bertrands toont hoe je een strafschop overtuigend binnen trapt en zorgt zo met zijn zevende van het seizoen voor de dubbele voorsprong. Torpedo kan echter met een kopbal op vrije trap meteen tegen scoren waardoor het alsnog spannend blijft tot het einde van de partij. Torpedo had vorige week tegen Achel al bewezen dat het mentaal weerbaar was en maakte toen in het slot een 1-3 achterstand nog goed. Ook vanavond geloofde de bezoekers zelfs met een man minder in zo’n ommekeer. Het zette in het slot nog alles op alles en zelfs doelman Cops ging zich in de strijd mengen. De goalie wordt bijna de dupe van zijn risico’s en kan op een tegenaanval Vanherck op de middellijn enkel nog foutief stoppen. Geel is het gevolg, maar even later valt de veilige derde treffer dan toch. Weckx profiteert van het geharrewar en krijgt het leer met enige moeite voorbij de doellijn.

Het Sparrenstadion viert en zet die euforie na het laatste fluitsignaal nog even verder. Terecht, want de twaalfde man speelde vanavond zeker een rol en kreeg de Hasselaars, die het zichtbaar ongewoon waren in zo’n intense, licht vijandige, sfeer te spelen, mee op de knieën.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans (20′ Senn Gevers) – Thomas Franssen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Kristof Weckx – Tim Vanherck, Bram Bertrands (90′ Jarne Van Dyck), Marijn Bertrands – Dawda Jarju (45′ Karel Bertrands), Maxx Ulenaers (75′ Tibo Pollaris), Thomas Beyen

Doelpunten:
41′ Bram Bertrands (1-0)
71′ Dries Bertrands (penalty) (2-0)
77′ Rik Theunis (2-1)
88′ Kristof Weckx (3-1)