Speeldag 7: Herk-De-Stad – KFC Eksel 3-9

Share

EKSELLE MAAKT VERSCHIL TUSSEN TOP EN SUBTOP DUIDELIJK

Na een weekje pauze zijn onze dames aan het tweede luik van het seizoen begonnen. Subtopper Herk-De-Stad (6e) kon als eerste drie treffers maken tegen keeper Vanchaze, maar kreeg er zelf ook 9 om de oren, waardoor het wederom een comfortabele zege werd voor KFC.

Groen-rood begon verschroeiend en stond na 5 minuten al op een dubbele voorsprong via Boons en Burm. Herk kon echter meteen tegenscoren maar twee nieuwe treffers van opnieuw Boons en Bollen (vanop de stip) leken Eksel toch weer op weg te zetten naar een ruime voorsprong als ruststand. Leek, want nog voor de pauze kon Herk de netten nog tweemaal doen trillen: 3-4, waardoor er toch weer rekening gehouden moest worden met de thuisploeg. Burm zorgde uiteindelijk met haar tweede van de avond voor de 3-5 ruststand na een knotsgekke eerste helft waar twee ploegen met open vizier aan de aftrap kwamen.

Na de rust bleven nieuwe plottwists uit en kon Eksel haar voorsprong alsnog vergroten. Boons, Bollen, De Volder en Mathijssen zetten de 3-9 eindstand op het bord.

Eksel nadert tot op drie punten van leider Sint-Truiden en treft met Bokrijk volgend weekend opnieuw een subtopper.