Speeldag 22: KFC Eksel B – Sparta Lille 2-1

Share

KONING KALALA OPNIEUW MATCHWINNER

KFC Eksel B – Sparta Lille 2-1
Toeschouwers: 100

Ook na tien zeges op rij geen decompressie bij groen-rood. In een evenwichtig duel met Lille zorgde Denis Kalala wederom voor de beslissing met twee treffers. Met 6 goals in zijn laatste 5 duels blijf de spits levensbelangrijk voor groen-rood.

Lille toonde zich de laatste jaren steeds een ploeg die groen-rood niet lag en bewees dat ook al snel in de openingsfase. Oyen moest na 5 minuten al de meubelen redden wanneer Vandervelden afsnelt op doel, maar een doortastende kopbal van de kapitein belet hem een doelpoging. Ook de volgende twee mogelijkheden zijn voor de bezoekers, maar de kopbal van Steensels en een heet standje na een reflex van Gevers op hoekschop blijven zonder gevolg. Nadien neemt Eksel stilaan over, maar zowel Schrijvers als Elia hun vizier stonden nog onvoldoende afgesteld. Op het halfuur kent groen-rood meer succes wanneer Paesen zich prima doorzet op zijn flank en na dito voorbereidend werk Kalala kan vinden in de zestien, die proper binnen legt. Eksel hield de zaken onder controle voor de rust en Sparta kon niet meer de kansen versieren van in de beginfase. De bezoekers, die al heel wat afwezigen telden, verloren bovendien voor de rust nog twee spelers met een blessure, vooral voor de onfortuinlijke Vrijsen zag het er niet goed uit.

Wie dacht dat die stevige dosis pech ervoor zou zorgen dat de veer bij de Peltenaren brak, kwam er bedrogen uit. Lille was na de pauze de evenknie van groen-rood en hield de partij lang spannend. Groen-rood kon nog wel dreigen via Kalala en Paesen, maar leek hoe langer hoe meer ook schrik te krijgen voor een tegengoal uit het niets. Tien minuten voor tijd was daar de mogelijkheid toe via een vrije trap op een interessante plaats, maar het leer belandt in de muur en is razendsnel aan de overkant. Een gelanceerde Kalala kan op doel af, maar kiest ervoor eerst te kappen voor hij het dak van het doel viseert. 2-0 en boeken toe, zo lijkt, maar wanneer Steensels vier minuten voor tijd in de kluts de aansluitingstreffer lukt, wordt het toch nog bibberen voor Eksel. Groen-rood blijft de stress de baas en trekt de driepunter over de streep.

Zege nummer elf op rij, al komt het daar voor de zesde week op rij geen punt dichter mee richting de ongenaakbare leider Achel B.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia, Andreas Oyen, Tuur Camps, Thomas Franssen – Rik Cornelissen, Perre Maes, Lander Maes (59′ Sam Paesen) – Pieterjan Paesen (71′ Dylan Goven), Denis Kalala (83′ Jakke Scheelen), Ben Schrijvers (59′ Mats Kelgtermans)

Doelpunten:
30′ Denis Kalala (1-0)
80′ Denis Kalala (2-0)
86′ Stef Steensels (2-1)