Nieuwe trainersstaf seizoen 2022-2023

Share

In de achtergrond werd er de afgelopen maanden al hard gewerkt aan de sportieve invulling van volgend seizoen. Met fierheid kunnen we vanavond onze trainersstaf voor seizoen 2021-2022 bekend maken.

T1: Bjorn Janssen

Met de Zonhovenaar Bjorn Janssen pakt groen-rood uit met een verrassende, enigszins onbekende naam als nieuwe hoofdcoach. Janssen is 26 lentes jong en zal daarmee de jongste trainer in het Limburgse provinciale voetbal worden. Ondanks die prille leeftijd is Bjorn al jaren bezeten door het spelletje. Eerst als talentvolle jeugdspeler bij achtereenvolgens Cobox, KRC Genk, Bocholt VV en Hades, nadat een hardnekkige blessure roet in het eten gooide, kreeg hij ook al gauw de trainersmicrobe te pakken en deed hij ervaring op bij DVL Zonhoven, Ladies Genk, Techniekschool Ham, Voetbalschool Luc Nilis, Sensa Soccer Academy, FC Eindhoven, KVC Westerlo ladies (2e nationale) en AV Geel, waar Eksel hem weghaalt.

“Met Bjorn Janssen hebben we volgend seizoen de jongste trainer binnen het Limburgse voetbal.”

Voorzitter Jean-Paul Vandael

Onder het motto “kansen voor de jeugd” hebben we er vertrouwen in dat Janssen een juiste keuze is voor onze club. De passie, overgave en opleiding die Janssen ondanks zijn leeftijd reeds etaleert, maakten al snel duidelijk dat we met een geboren trainer te maken hebben. De slagzin en woordspeling ‘B(j)orn for this” lijkt dan ook te kloppen als een bus!

T2 Jurgen Corstjens

Janssen beschikt over een UEFA-B-diploma als trainer en volgt momenteel de opleiding voor een UEFA-A-diploma, dat hij binnen een jaar zou binnenhalen. Deze theoretische achtergrond komt niet enkel tegemoet aan de eisen van het hedendaagse voetbal, maar vormt ook een vereiste om de felbegeerde licentie voor de derde amateurafdeling binnen te halen, waar KFC uiteindelijk ook in slaagde.

Waar onze T1 bij weinig Ekselaars een belletje doet rinkelen, kozen we voor onze assistent-coach voor een naam als een klok. Jurgen Corstjens was immers reeds hoofdcoach bij KFC van 2013 tot 2016. Corstjens durfde toen de uitdaging aan om de volledig nieuwe, onervaren spelerskern van Eksel onder zijn hoede te nemen en verraste daar vriend en vijand mee. Hij zette de visie van het bestuur (“zoveel mogelijk jongens van onder de eigen kerktoren”) om in de praktijk en lokte zo terug volk naar het Sparrenstadion. Seizoen 2013-2014 is immers nog steeds het drukst bezochte seizoen van deze eeuw. Veel overwinningen en wekelijkse feestjes in de kantine tot in de vroege uurtjes brachten Eksel uiteindelijk naar een 8e plaats. Een jaar later ging het KFC minder voor de wind en zakte het naar derde provinciale, maar ondanks die tegenslag bleven KFC en Corstjens elkaar trouw. Een niveau lager streed Eksel meteen terug mee om de promotieplaatsen, maar in de eindronde liep het uiteindelijk mis, waarop de wegen van Jurgen en Eksel scheidden.

Bekijk het seizoensoverzicht van de jaren onder Jurgen Corstjens nog eens op deze pagina’s:
“Een nieuwe wind”: seizoen 2013-2014
“De terugval”: seizoen 2014-2015
“Gesneuveld in het zicht van de meet”: seizoen 2015-2016

Corstjens ging nadien aan de slag bij achtereenvolgens Hechtel, Kaulille en Breugel SV, waar hij de degens opnieuw kruiste met Eksel, ditmaal met onze B-ploeg. Ook als trainer van de tegenstander of als neutrale toeschouwer bleef Corstjens een graag geziene gast in het Sparrenstadion. De banden tussen beide partijen werden steeds warm gehouden, waardoor een reünie voor vele insiders niet als een verrassing komt. Jurgen komt echter terug als T2 en niet als T1, zoals in zijn eerste periode bij Eksel: “Waar onze nieuwbakken coach Bjorn Janssen nog geen ervaring heeft met het klappen van de zweep in het provinciale voetbal, wilden we dit compenseren met een T2 die de nodige expertise in het Limburgse voetbal heeft. De metier van Corstjens, die gerust een kenner van het provinciale voetbal genoemd mag worden en wekelijks wel ergens langs het veld te spotten is, maakt dat hij een complementair duo vormt met Janssen.”, aldus voorzitter Vandael. Ook Corstjens beschikt over een UEFA-B-diploma, wat laat zien dat het hiaat in de trainersstaf van dit seizoen zowaar dubbel is opgelost.

“De metier van Corstjens, die het klappen van de zweep in het provinciale voetbal kent en gerust een kenner van het provinciale voetbal genoemd mag worden, maakt dat hij een complementair duo vormt met de debuterende Janssen”

T3 Jan Vermeulen

Onze T3 tot slot is de enige van het nieuwe trio die ook dit seizoen reeds aan de slag is bij KFC. Nu zowel Daniel Scavone als trouwe compagnon Ruddi Nijssen een punt zetten achter hun hoofdstuk bij Eksel, zorgt Vermeulen dat de continuïteit bewaard wordt. Jurgen Corstjens kent uiteraard nog heel wat spelers uit de steeds weinig veranderende spelerskern van zijn eerste periode bij groen-rood, Vermeulen kan daarnaast een actuele toevoeging doen aan deze inzichten.

Vermeulen stroomde als coach van de U21 door naar onze vierde provincialer, waar hij Eksel B dit jaar naar zijn beste jaargang uit de 5-jarige geschiedenis leidt. Op 6 speeldagen van het einde staat Eksel gedeeltelijk derde op 6 punten en een match minder van Grote Brogel. Vermeulen blijft daarbij trouw aan de filosofie van onze B-ploeg waar jong talent geleidelijk aan en in de schaduw van de ondertussen meer ervaren centrale as de kans krijgt te rijpen.

Een nieuwe generatie,
een oude bekende
én een blok continuïteit

3 verschillende profielen die ervoor moeten zorgen dat KFC Eksel ook volgend jaar kan verder gaan op de ingeslagen weg. Wij hebben er alvast zin in!