Speeldag 29: KFC Eksel – KEWS Schoonbeek-Beverst 0-3

Share

EKSEL BUIGT, MAAR BARST PAS IN HET SLOT

Toeschouwers: 300

Veel volk in het Sparrenstadion heeft groen-rood strijdend ten onder zien gaan tegen een beter Schoonbeek.De bezoekers hadden een driepunter nodig om nog kans te maken op het kampioenschap en begonnen ook met de intentie aan de partij de klus snel te klaren.

Groen-rood werd al snel achteruit geduwd en kwam meteen goed weg toen een schot tussen bos van benen maar nipt langs ging. Aan de overkant kreeg Wasiak de beste kans voor groen-rood, maar zijn poging was maar pover. Al snel werd duidelijk waarom: de Ekselse captain ondervond wederom last en werd al snel naar de kant gehaald voor Goven. Bram Bertrands zorgt voor de volgende noemenswaardigheid: hij tracht doelman Bollen van op de eigen helft te verrassen. Ei zo na lukt dat ook, maar de goalie heeft nog net een kattenpootje klaar om de poging in hoekschop te drukken. Nadien is het al Schoonbeek wat de klok slaat. Van Caubergh en Jungschleger schieten beiden ondanks heel wat tijd toch hoog over, tussendoor moet Hermans het Eksels luchtruim nog een keer ontruimen, maar nog voor de pauze is het toch nog raak voor de bezoekers: op hoekschop lukt het dan toch en krijgen de withemden de al bij al verdiende voorsprong via het hoofd van Bram Bertrands.

Na de pauze krijgt invaller Goven een uitstekende mogelijkheid op voorzet, maar zijn geplaatste bal gaat te centraal. De partij wordt nadien minder intens, tot een opstootje aan de dug-outs. Een hard duel tussen Karel Bertrands en Niels Van Caubergh doet het op en naast het veld ontploffen. Van Caubergh leek na te trappen, waarop iedereen met elkaar in de clinch vloog. De sterkhouder bij de bezoekers komt er vanaf met geel, op de bank moet een gewisselde speler wel de kleedkamers in met rood. Ook Scavone slikte geel. Het zet de gemoederen op scherp voor het laatste deel van de partij. Eksel neemt daarin meer en meer risico’s, maar laat daardoor ook heel wat ruimte. In de laatste 10 minuten profiteren de bezoekers daar ook van met 2 doelpunten in erg korte tijd. Wedstrijd beslist, dus was het tijd om stilaan afscheid te nemen van de Ekselse legends: Driessen krijgt na Moranduzzo eerder in de partij nog een applausvervanging, de rest krijgt dat welverdiende applaus ongetwijfeld later vanavond.

Schoonbeek nadert tot op één punt van leider Achel en moet dus hopen dat groen-rood volgend weekend iets pakt in het noorden van Limburg om ook de titel binnen te halen. De verzoening na de partij lijkt dan ook niet toevallig. Door de overwinning is Schoonbeek wel zeker van promotie naar 3e amateur, wat ook gretig gevierd werd.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen (86r Tijmen Elia), Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo (60′ Kristof Weckx), Bram Bertrands (60′ Marijn Bertrands) – Glen Vervloet, Karel Bertrands, Thomas Wasiak (20′ Yannick Goven)

Doelpunten:
39′ Bram Bertrands (own-goal) (0-1)
77′ Ruben Wijgaerts (0-2)
79′ Di-Livio Jungschleger (0-3)