Speeldag 24: KFC Eksel – Eendr. Mechelen a/d Maas 2-2

Share

MORANDUZZO BEHOEDT EKSEL VOOR VERRASSENDE NEDERLAAG

Toeschouwers: 165

Groen-rood heeft zijn goede vorm niet kunnen bevestigen en verloor kostbare punten in de strijd om de eindronde tegen een sterke Maaslandse tegenstander, al bleef het wel voor het vierde duel op rij ongeslagen..

Voor de pauze viel er niet veel te beleven in het Sparrenstadion. Pollaris tekende lang voor de enige kans van een helft die gesierd werd door slordigheden. Net voor de pauze kon groen-rood zich dan toch uit het niets op voorsprong hijsen: Beyen, voor het eerst sinds 18 maanden terug in de basis na aanslepend blessureleed, kan zijn voet zetten tegen een hoge, onverzorgde terugspeelbal met het hoofd en KFC zo gevleid een 1-0 ruststand bezorgen. Dat had in extremis zelfs 2-0 kunnen zijn, maar een poging van Bertrands spatte uiteen op het kader.

De Maaslanders zorgen na de pauze al snel voor gerechtigheid en profiteren nu al snel van de Ekselse defensie: Kamps kan voor doel simpel binnen koppen. De bezoekers tanken vertrouwen en Bouazil verdient met een heerlijke zaalvoetbalactie de voorsprong, maar wordt gestopt door Hermans en het kader. Het blijkt slechts uitstel van executie want Beulen kan er niet veel later op snelheid van door en droog binnen leggen. Maasmechelen brengt in dit eerste deel van de tweede helft zijn beste voetbal en dwingt Eksel achteruit. Hermans behoedt Eksel met een goede parade zelfs van de 1-3. De drie Ekselse wissels zijn intussen al uitgevoerd, maar ook met Elia, Bertrands en Vanherck kan Eksel weinig druk ontwikkelen. Het ziet er lang niet naar uit dat groen-rood de weerbaarheid nog vindt om terug te slaan, maar in de laatste 5 minuten komt het alsnog opzetten. Op corner wordt een staalharde kopbal van Bertrands -al dan niet volledig over de doellijn- nog terug het veld in geslagen door de goalie, even daarna zorgt Moranduzzo met een beheerste, maar aardsmoeilijke volley alsnog voor de gelijkmaker.

Een punt tegen de (voor)laatste klinkt niet overtuigend, maar meer verdiende KFC vandaag gewoonweg niet. 7 thuiswedstrijden zonder overwinning, het begint stilaan te wringen.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten (72′ Bram Bertrands), Dries Bertrands, Thomas Franssen – Steven Moranduzzo, Tibo Pollaris (60′ Tim Vanherck), Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Karel Bertrands, Thomas Beyen (60′ Andreas Elia)

Doelpunten:
42′ Thomas Beyen (1-0)
48′ Frank Kamps (1-1)
61′ Brecht Beulen (1-2)
86′ Steven Moranduzzo (2-2)