Speeldag 22: KFC Eksel – Eendracht Termien 1-4

Share

DE WET VAN DE STERKSTE: TERMIEN MAAKT NA DE PAUZE HET VERSCHIL
Toeschouwers: 200

Geen nieuwe pandoering voor Eksel tegen kopploeg Termien, integendeel! Een strijdbaar KFC kon 45 minuten standhouden en kon er een uur lang een match van maken. Al mag het daar ook Pelic en het doelkader (tot driemaaltoe) voor bedanken.

Groen-rood verwachtte zich aan een avond eenrichtingsverkeer en kreeg dat -met uitstel- ook. Eksel begon nochtans gretig aan de partij en liet in het openingskwartier zien dat het ook kan voetballen. Termien nam daarna logischerwijs over en zocht een helft lang naar de openingsgoal, maar zonder resultaat. Tweemaal het doelkader en een goede Pelic, al moest die nog geen wereldreddingen verrichten, zorgden dat de brilscore halverwege nog op het bord stond. Eksel had echter al veel energie verspild en zou dat cash betalen na de pauze.

Net als bij se vorige 3x dat het bij de rust nog 0-0 was, viel ook nu de openingstreffer snel na de koffie. Stefani vindt al heel snel het gaatje en de Genkse ketchupfles lijkt nu helemaal open, want meteen na de goal krijgt Termien uitgelezen kansen voor twee nieuwe treffers. Pelic kan dat met twee uitstekende saves verhinderen, maar toch is het 3 minuten na de 0-1 al opnieuw raak via diezelfde Stefani. Het lijkt duidelijk dat er al snel nieuwe doelpunten zullen vallen en dat gebeurt ook, maar wel aan de overkant. Na een halve omhaal op de paal kan Eksel even later counteren. De Pachter trekt een diagonaal richting zijn vertrouwde linkerflank en kan dan de verste hoek vinden: zowaar 1-2. Groen-rood tempert zo de Termiense aanvalswoede en de bezoekers schakelen terug een versnelling lager voor het laatste halfuur van de partij. De Genkenaars kunnen de toch wat riskante voorsprong van slechts één doelpunt al snel terug verdubbelen via invaller Mateso, die een kwartier voor tijd ook zijn tweede van de avond lukt. In het slotkwartier lijken de bezoekers met het hoofd al bij de belangrijke inhaalmatch tegen Zepperen-Brustem van woensdag te zitten en valt er weinig nieuws te noteren.

Met Zepperen-Brustem en Berg en Dal wachten twee zware verplaatsingen voor Eksel. Tussendoor komt Zwarte Leeuw op bezoek in het Sparrenstadion, een partij die we alvast aankruisen in onze agenda.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Tibo Pollaris, Yannick Goven – Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands (70′ Jarne Van Dyck) – Arno Aengeveld, Bjarne Maes (71′ Tuur Camps), Sandy De Pachter (77′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
49′ Martijn Stefani (0-1)
52′ Martijn Stefani (0-2)
57′ Sandy De Pachter (1-2)
66′ Cedric Mateso (1-3)
75′ Cedric Mateso (1-4)