Speeldag 3: KFC Eksel Dames – Diepenbeek FC 2-1

Share

EKSELLE IN EIGEN HUIS? ONKLOPBAAR!

Onze dames starten het weekend met een mooie overwinning! In het begin van het seizoen is het steeds koffiedik kijken naar de kwaliteit van de verschillende teams, in het bijzonder in het damesvoetbal, waar hervormingen steeds weer voor fel gewijzigde reeksen zorgen. Met Diepenbeek kregen de dames een ploeg tegenover zich die met 6 op 6 aan het seizoen begonnen was. Daar zat bovendien een 6-1 zege bij tegen Kadijk, gezien Eksel daar met 4-2 verloor, beloofde het een pittige partij te worden.

Dat klopte ook, want Eksel kwam al voor de derde keer dit seizoen in het openingskwartier op achterstand. Vandaag was het na 6 minuten al prijs via Beliën. Groen-rood kon nog voor de pauze het evenwicht herstellen toen het op het halfuur een elfmeter kreeg en Verjans deze omzette. Na de rust ging Eksel op en over de bezoekers. De winning-goal werd een halfuur voor tijd door Caerts gemaakt. Met 6 op 9 wordt Eksel zowaar gedeeltelijk tweede en lijkt het de promotie naar eerste provinciale prima te verteren.

Groen-rood is zo al 10 (!) duels ongeslagen in eigen huis. De laatste nederlaag in het Sparrenstadion dateert al van 12 november 2022 (1-4 tegen Kadijk). Helaas wachten eerst twee uit-duels (in Bocholt en Elen) vooraleer KFC de kans krijgt deze reeks verder uit te breiden.

Doelpunten:
6′ Eline Beliën (0-1)
29′ Kara Verjans (penalty) (1-1)
60′ Valerie Caerts (2-1)