Speeldag 9: KFC Eksel B – H. Wijshagen 5-2

Share

GOALS IN OPENINGSKWARTIER, TOCH NOG MOEITE ONDANKS TWEE MAN MEER

Toeschouwers: 120

In vierde provinciale deed Eksel deze middag goede zaken: het won zelf zijn partij en zag concurrenten Bree-Beek en Meeuwen met punten morsen.

Geen traditionele kennismakingsronde vandaag, integendeel. In het openingskwartier vielen namelijk maar liefst 4 treffers. De bezoekers openden de score met een hard overhoeks schot van Van Noppen. Eksel, dat door de wissels bij Eksel A met Van Dyck en Franssen aantrad, was niet aangedaan door de achterstand en kon meteen tegen scoren: Oyen staat moederziel alleen op een hoekschop en ziet zijn kopbal zonder al te veel kracht aan de verste paal binnen gaan. Franssen kan even later al voor de voorsprong zorgen wanneer hij vanop zijn backpositie naar voor trekt en na een prima kap binnen legt. Het doelpuntenspektakel komt twee minuten later ten einde wanneer Paesen het leer droog in de bovenhoek knalt. 3-1 en het moeilijkste lijkt gebeurt voor KFC. De voet gaat dan ook logischerwijs van het gaspedaal en beide teams gaan met gezapig combinatievoetbal op zoek naar nieuwe goals. Toch wordt het nog even schrikken voor groen-rood wanneer de bal net voor rust op de stip gaat na stevig inkomen van Vanherk. Bollen kan zo milderen en lijkt de partij terug spannend te kunnen maken.

Na de rust gaat Eksel al snel op zoek naar een veilige vierde treffer, maar ondanks enkele uitstekende mogelijkheden lukt dat niet. Het scharniermoment van de tweede helft volgt even later: Snoeks pakt tweemaal dom geel op korte tijd en maakt de opgave nog wat moeilijker voor Wijshagen. Tot overmaat van ramp krijgt ook Schepers dubbel geel onder zijn neus geduwd na een woordenwisseling met de scheidsrechter, een erg streng verdict. Met 11 tegen 9 lijkt het “kat in het bakkie” voor KFC, maar het zijn de bezoekers die daarna voor het gevaar zorgen. Een nerveus Eksel mag zich gelukkig prijzen dat de 3-3 niet valt en kan uiteindelijk pas in de laatste 10 minuten zijn numerieke meerderheid uitbuiten en nog 2 goals aan de rekening toevoegen. Schrijvers kan de rebound van invaller Goven binnen werken, de 16-jarige Cruz Wuytens geeft in de slotminuut met een knappe knal vanop de zestien zijn visitekaartje af.

Eksel B blijft zo foutloos in eigen huis. Volgende week speelt het op zaterdagavond op bezoek bij de buren van Lindelhoeven.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Thomas Franssen – Tuur Camps (58′ Jakke Scheelen), Jarne Van Dyck (69′ Cruz Wuytens), Ben Schrijvers – Pieterjan Paesen (64′ Dylan Goven), Maxx Ulenaers, Sam Paesen (80′ Dries Hendriks)

Doelpunten:
8′ Robbe Van Noppen (0-1)
10′ Andreas Oyen (1-1)
12′ Thomas Franssen (2-1)
15′ Sam Paesen (3-1)
40′ Martijn Bollen (pen.) (3-2)
82′ Ben Schrijvers (4-2)
88′ Cruz Wuytens (5-2)