Speeldag 22: Achel VV – KFC Eksel 2-2

Share

NEUTRALE FAN GROTE WINNAAR VAN INTENSE TOPPER MET DOL SLOT

Achel VV – KFC Eksel 2-2
Toeschouwers 240

Dubbele gevoelens bij deze puntendeling. Achel toonde zich over het algemeen de betere van Eksel, maar Wasiak leek 5 minuten voor tijd wel voor de winning-goal te zorgen. Niet dus!

Achel begon verschroeiend aan de partij en had in de eerste vijf minuten al drie goede mogelijkheden bij elkaar gespeeld. Een vroege openingsgoal was zo, net als vorig seizoen in de Achelse kampioenenmatch, ei zo na een feit. Eksel overleefde en kwam nadien beter in de match. Vooral een wederom bedrijvige Wasiak zorgde er al snel voor dat de statistiek ‘schoten richting doel’ terug in evenwicht was. Doelman Wouters kende echter niet al te veel moeite met de pogingen. Groen-rood zette zo zijn voet naast de niet-gepromoveerde kampioen en de match werd nadien ook bitsiger, met twee gele kartons -een aan elke kant- als gevolg. Met snel verticaal voetbal en heel wat schoten richting doel won Achel de eerste helft op punten, maar 0-0 was wel de ruststand.

Na de koffie kwam de thuisploeg wel al snel op voorsprong via een rake kopbal. Eksel was even aangedaan en kon niet meer dezelfde druk ontwikkelen als in het eerste bedrijf. Achel ging op zoek naar de 2-0 en was daar via Gevers (schot van kortbij) ook dichtbij, maar de goal viel niet veel later aan de overkant: De Pachter wordt enig mooi diep gestoken, maar kan doelman Wouters niet kloppen. In het geharrewar dat na de rebound volgt, kan Wasiak uiteindelijk wel de netten doen trillen: 1-1 en het werd zowaar nog mooier. Vanhelden moet immers vroegtijdig gaan douchen en wordt zo de exponent van een intens, licht-ontvlambaar en nerveus duel. Met een man meer heeft Eksel nog wat meer opties op de tegenaanvallen, maar Wasiak heeft die opties niet eens nodig. Met zijn mindere linker knalt hij groen-rood met iets tussen een volley en lob in op voorsprong: 1-2! Het lijkt zo een gevleide driepunter te gaan worden voor KFC, maar toch kan Achel nog langszij komen in de slotminuut. Opnieuw zorgt een kopbal voor een zure nasmaak: 2-2.

Een gewonnen punt of twee verloren? Het is moeilijk uit te maken. In ieder geval blijft KFC een duel langer ongeslagen, het zevende op rij intussen.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven – Tim Vanherck, Bram Bertrands (77′ Denis Kalala), Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Karel Bertrands, Thomas Wasiak

Doelpunten:
48′ Giovanni Dors (1-0)
75′ Thomas Wasiak (1-1)
85′ Thomas Wasiak (1-2)
88′ Andy Peeters (2-2)