Speeldag 11: KFC Eksel B – Achel VV B 0-1

Share

ÉÉN ACHELSE GOAL VOLSTAAT VOOR BELANGRIJKE ZEGE

KFC Eksel B – Achel VV B 0-1
Toeschouwers: 120

Kopploeg Achel B slaagde er vanmiddag als eerste in punten mee te draaien uit het Sparrenstadion. Eén doelpunt volstond daarvoor.

Ondanks het belang en de intensiteit van het duel ging er een halfuur voorbij zonder concreet doelgevaar. Slordig uitverdedigen van Vanherk leidde dan toch de eerste kans van de partij in, maar Hermsen wil het alleen voor doel te mooi doen en lobt naast. Achel werd nadien beter en kon zich tot de rust de betere tonen van groen-rood. De Achelse aanvalsgolven werden echter steeds goed opgevangen en doelman Gevers bleef zo werkloos.

Ook na de rust werd het allesbehalve een open duel. Hermsen kon op het uur een van de weinige kansen toch afmaken: hij versloeg Gevers in de korte hoek. De Ekselse reactie bleef uit, maar groen-rood wist dat er volgens de voetbalwetten nog één kans zou volgen. Dat gebeurde ook, maar Oyen knalde het leer op vrije trap van dichtbij over. Achel kon de overwinning zo al bij al zonder veel problemen binnen hengelen.

Met slechts één overwinning in zijn laatste vier duels zit groen-rood in een dipje. Volgende week volgt een nieuwe kans in en tegen Lommel Kolonie.

Doelpunten:
60′ Kevin Hermsen (0-1)

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia (70′ Dries Hendriks), Bert Vanherk, Andreas Oyen, Thomas Franssen – Jarne Van Dyck, Jakke Scheelen (45′ Jan Henderix), Ben Schrijvers – Pieterjan Paesen (80′ Tuur Camps), Dylan Goven, Lander Maes (45′ Mats Kelgtermans)