Speeldag 15: KFC Eksel Dames – Sp. Hasselt 0-8

Share

LEIDER MAAKT EINDE AAN ONGESLAGEN REEKS VAN 15 MAANDEN

KFC Eksel Dames – Sp. Hasselt 0-8

De leider in eerste provinciale bij de dames maakte haar favorietenrol waar. De eerste thuisnederlaag na 15 maanden moest er ooit eens van komen en vandaag was het dus zover.

De grote favoriet voor het kampioenschap van deze competitie liet meteen zien waarom ze op de leidersplaats staan.
Ook al hadden de Ekselse dames de meeste uitgespeelde kansen om een goal te maken, toch vielen er 2 goals in de eerste 20 minuten na 2 counters aan de andere kant. Ondanks veel vechtlust in de eerste helft, namen de bezoekers de wedstrijd in handen en deden er alles aan om de 3 punten mee naar Hasselt te nemen. Ekselle speelde vanuit de reactie en had moeite met de vele dieptepassen en zo stond de verdediging ook de hele tweede helft onder druk. Na verschillende afstandschoten en sterke individuele acties, scoorden Hasselt nog 6 keer en toonden van een ander niveau te zijn. Daarenboven moest Ekselle schuiven in haar bezetting en was het wegens afwezigen niet op volle kracht, uitgerekend vandaag. De hoofden gingen natuurlijk even naar beneden maar Ekselle kan zich niets verwijten.

Volgende week hebben de dames weer vrij wegens het forfait van K. Eendracht Louwel. Op 23 maart spelen onze dames opnieuw thuis tegen Bilzen Youth