Speeldag 23: KVV Zepperen-Brustem – KFC Eksel 4-1

Share

GEEN NIEUWE HOOGDAG IN ZEPPEREN-BRUSTEM

Met Zepperen-Brustem kreeg groen-rood zijn mede-promovendus tegenover zich. Ondanks het gemeenschappelijk pad de laatste jaren, scheidden de wegen tussen ons en de Haspengouwers zich dit seizoen onmiskenbaar: voor groen-rood is het al even duidelijk dat het in het nationaal voetbal tegen zijn limieten botst, Zepperen-Brustem etaleert zich met de nodige financiële en sportieve slagkracht als een blijver op dit niveau en staat op een knappe derde plaats. Het beloofde dan ook een moeilijke middag te worden voor groen-rood tegen de ploeg waar het zijn eerste zege in eerste provinciale tegen pakte, een mythische bekermatch (met als beloning de verplaatsing naar Lokeren) won en de kwalificatie voor een legendarische interprovinciale eindronde veilig stelde.

Met een 3-0 achterstand na een halfuur spelen (een hattrick van Vanwelkenhuysen), leek er een nieuwe afstraffing in de maak, maar zover kwam het uiteindelijk niet. De 4-0 viel nog wel, maar groen-rood kon ook tegenscoren via een lob van De Pachter. 4-1 was ook de eindstand.

Zepperen-Brustem was de enige tegenstrever waartegen Eksel dit seizoen meer dan één treffer tegen kon lukken, en dat had ook vanmiddag gekund want net als Zepperen-Brustem (dat de 1-0 vanop de stip maakte) kreeg groen-rood bij een 3-0-stand een strafschop. Bram Bertrands faalde echter; ook de rebound van Bjarne Maes raakte niet verder dan het doelhout en op poging drie kon de Truiense goalie knap redden.

Volgend weekend komt Zwarte Leeuw op bezoek.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Kristof Weckx, Bart Rutten, Tibo Pollaris – Perre Maes (60′ Jarne Van Dyck), Tim Vanherck (80′ Tuur Camps), Bram Bertrands – Sandy De Pachter, Bjarne Maes, Arno Aengeveld (66′ Thomas Beyen)

Doelpunten:
10′ Dylan Vanwelkenhuysen (penalty) (1-0)
19′ Dylan Vanwelkenhuysen (2-0)
26′ Dylan Vanwelkenhuysen (3-0)
75′ William Vanvoorden (4-0)
85′ Sandy De Pachter (4-1)