Speeldag 14: KFC Alken – KFC Eksel 0-2

Share

TYPISCHE 0-0-MATCH WORDT IN HET SLOT TOCH DRIEPUNTER


Toeschouwers: 90

Zakelijk, zonder franjes, lichtjes gevleid, maar de vierde zege op rij voor KFC is wel een feit.

Ondanks de goede reeks van Eksel, wijzigde Janssen zijn team toch: Senn Gevers mocht, ondanks Raf Hermans terug gezond is, in doel blijven staan. Ook Franssen behield het vertrouwen. Jarju werd dan weer naar de bank verwezen in het voordeel van Ulenaers.

De thuisploeg was de betere ploeg in het eerste kwart van de partij. Met hoge druk en snelle balcirculatie buitte het zijn thuisvoordeel op het kunstgras prima uit. Toch bleven de enige schoten op doel lang voor Eksel. Al konden de afstandschoten van Bram en Karel Bertrands ons maar weinig opwarmen. Gevers moest nadien toch één keer in actie komen, maar dook een geplaatst schot goed in hoekschop. Het tweede kwart van de partij was een maat voor niets: doelgevaar was immers niet meer te zien.

Na de pauze bleven beide ploegen in hetzelfde bedje ziek. Een risicovolle tussenkomst van Gevers en een geel karton voor Vanherck, die zo volgend weekend geschorst is, waren de enige noemenswaardigen totdat invaller Jarju het veld betrad. Hij bood Karel Bertrands al snel een goede kans aan, maar ook de thuisploeg ontwaakte langzaam maar zeker uit zijn winterslaap. De intensiteit werd zo dan toch eindelijk wat hoger. Beide ploegen leken dan ook te beseffen dat één goal wel eens zou kunnen volstaan voor de zege. Net voor minuut 70 was die goal ook een feit. Een perfect aangesneden vrije trap van Marijn Bertrands kon door Karel Bertrands, midden in het aanstormende pak, in doel geknikt worden. Alken verhoogde de druk, maar Gevers kreeg enkel verschillende opwarmingsballen en ongevaarlijke corners te verwerken. In het slot zette KFC op een counter dan de puntjes op de i: Karel Bertrands verlegt het spel richting Jarju, die ondanks de druk nog kan draaien en eenvoudig binnen werkt.

Een schoonheidsprijs zal de zege niet opleveren, drie punten en een virtuele derde plaats wel. Volgende weekend komt leider Zepperen-Brustem op bezoek. We wrijven ons alvast in de handen!

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Kristof Weckx, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Thomas Beyen, Karel Bertrands, Maxx Ulenaers (60′ Dawda Jarju)

Doelpunten:
68′ Karel Bertrands (0-1)
88′ Dawda Jarju (0-2)