Speeldag 17: KFC Eksel – Torpedo Hasselt 1-2

Share

EKSEL VERGEET VOORSPRONG UIT TE DIEPEN EN KRIJGT DEKSEL OP DE NEUS
Toeschouwers: 205

Eksel is het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag. Het gaf een 1-0 voorsprong nog weg in de slotfase.

Groen-rood startte 2022 zonder de geschorste Moranduzzo en herstellende Marijn Bertrands, maar daar was al bij al weinig van te merken. Groen-rood liet het commando aan de bezoekers die in het openingskwartier na een slechte Ekselse inspeelpass al snel alleen voor Hermans verschenen. De Ekselse doelman kon zich echter onderscheiden en deed dat even nadien in het geharrewar nogmaals. Tussendoor kon De Pachter de ver uitgekomen Meykens niet vloeren, de Vervloets rebound van ver ging net over. Ook al was het balbezit voor de thuisploeg, toch kon Eksel op de counter geregeld veelbelovende aanvallen laten zien. De Pachter trapte de best uitgespeelde mogelijkheid over. Net voor de pauze was het dan toch raak voor KFC: Bertrands vindt Wasiak op de rand van de zestien die feilloos binnen trapt.

Het ideale moment om op voorsprong te komen en dat gaf KFC vertrouwen. Na de koffie nam het meer initiatief en duwde het Torpedo achteruit. Mogelijkheden genoeg in het eerste deel van de tweede helft, maar steeds liep het wel ergens mis. De voelbalwetten werden nadien in ere gehouden: “als je zelf de kansen mist, dan…”. Een kwartier voor tijd staat Theunis moederziel alleen aan de tweede paal en brengt hij de bezoekers op gelijke hoogte. Torpedo kreeg hoop en ging nu net als Eksel vol voor de driepunter. Het maakte dat we een intens en razend spannend slotkwartier kregen. De apotheose vormde helaas een anticlimax: Haesevoets krulde twee minuten voor tijd een vrije trap heerlijk over de muur en bezorgde de Hasselaars zo alsnog de driepunter.

Een zure nederlaag. Al kon KFC het verlies voor een keer best goed relativeren na het plotse overlijden van Mia eerder deze week. Na een minuut stilte en tifo voor de partij, stond de spelersgroep na de match nog een laatste keer stil bij het spandoek voor Mia, al was dat mooier geweest met de 3 punten in de achterzak.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen (62′ Andreas Elia), Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck (70′ Marijn Bertrands), Tibo Pollaris, Sandy De Pachter – Thomas Wasiak, Karel Bertrands, Glen Vervloet (82′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
44′ Thomas Wasiak (1-0)
73′ Rik Theunis (1-1)
86′ Stijn Haesevoets (1-2)