Speeldag 17: Sp. Grote Brogel – KFC Eksel B 2-0

Share

GEHAVEND EKSEL B VERLIEST TWEEDE STEK IN RECHTSTREEKS DUEL

Toeschouwers: 90

Met Vanherk, Cornelissen en Schrijvers verkozen drie certitudes een skivakantie boven de topper in vierde provinciale, neem daar ook nog de afwezige doelman Gevers (op de bank bij het afgelaste duel van Eksel A) en je kan gerust stellen dat KFC niet op zijn sterkst aan de aftrap verscheen. In Grote Brogel, dat met overwinningen in zijn laatste 6 thuiswedstrijden een stevige thuisreputatie op zijn naam heeft staan, gaf het nooit de indruk zijn tweede plaats succesvol te kunnen verdedigen.

Op het grootste veld van de reeks had Eksel het aanvankelijk moeilijk met de vele ruimtes die automatisch tussen de linies verschijnen. De thuisploeg profiteerde daarvan en kon met enkele diepe ballen meteen gevaarlijk zijn gang gaan. Doelman Bomans pareerde de belangrijkste poging. Groen-rood had een kwartier nodig om te acclimatiseren en kwam nadien beter in de partij, al was zelf doelgevaar creëren nog een brug te ver. Dat lukte aan de overkant nu ook minder, maar Vaes kreeg na een halfuur wel de beste kans tot dusver: nadat er op een voorzet over het leer geschoten wordt, is de Brogelaar te verrast om het cadeau in ontvangst te nemen en besluit huizenhoog over. Enkele minuten later is het wel raak voor de vleugelaanvaller: op een diepe bal tussen verdediger en doelman in niemandsland werkt hij kwiek af en brengt de thuisploeg zo verdiend op voorsprong. De Ekselse reactie laat niet lang op zich wachten: Bertrands is goed gevolgd op een voorzet om de tweede paal binnen te duwen, maar doelman Van Gils is net op tijd terug paraat. Met ook nog een afstandsschot van Jehoul en kopbal van Goven komt Eksel in de periode net voor de rust offensief beter voor de dag.

Die lijn kan Eksel na de rust niet doorzetten. Het speelt te slordig om echte druk te ontwikkelen op de thuisploeg. Ook Brogel speelt zijn mogelijkheden onvoldoende uit, maar op het uur kan Hubrechts een geloste bal van Bomans toch binnen leggen. Boeken toe, Grote Brogel zit nu in een zetel en speelt de partij volwassen uit. Natrappen van Aengeveld (slechts met geel bestraft) illustreert de Ekselse frustratie die in het laatste kwartier in de gelederen is gekropen. Grote Brogel laat het na de score verder uit te diepen, maar trekt verdiend aan het langste eind en wipt zo over KFC.

Opstelling Eksel:
Joachim Bomans – Pieterjan Paesen 69′ Dries Hendriks), Kristof Weckx, Andreas Oyen, Sam Paesen – Jarne Van Dyck, Tijmen Elia (69′ Kurvantai Zaitov), Bram Bertrands – Arno Aengeveld, Filip Jehoul, Yannick Goven (83′ Perre Maes)

Doelpunten
36′ Dario Vaes (1-0)
59′ Wouter Hubrechts (2-0)