Speeldag 13: KFC Eksel Dames – SK Kadijk 6-1

Share

EINDELIJK EERSTE ZEGE VOOR DAMES IN 2024

KFC Eksel Dames – Kadijk SK 6-1

Na twee gelijkspelen en een nederlaag kon groen-rood vanmorgen eindelijk een eerste keer winnen. Kadijk, dat in de heenmatch nochtans met 3-1 de betere was van Ekselle, beet met ruime cijfers in het zand. Opvallend: Isabelle De Volder scoorde voor de derde partij op rij tweemaal. Met 6 goals in 4 matchen is zij met voorsprong de vrouw van het jaarbegin voor Eksel.

De damesploeg van KFC Eksel geven hun sterke thuisreputatie glans met de derby tegen Kadijk (de kampioen van vorig jaar). Na 30 minunten kon Isabelle De Volder de score openen na een uitschuiver van de keeper van Kadijk, in een aangename maar stevig bevochten wedstrijd, met kansen aan beide zijden. De verdediging van de Ekselse dames stond als een muur recht tegen alle aanvallen. Na de rust was het tijd omeen versnelling hoger te schakelen en met geweldig combinatiespel konden de dames op 2 minuten tijd (’57 en ’59) scoren via Niene Vromans en alweer Isabelle De Volder die zeer alert reageerde en meteen haar goede vorm liet zien. Bij de dames van Kadijk gingen de hoofden meteen hangen en na opzettelijk hands in de rechthoek, kon Kara Verjans op de stip, in minuut 65 de score mooi op 4-0 brengen. De dames van Eksel begonnen meer te domineren en de eerste wissel begon zich op te dringen. Kara Verjans maakte na een verdienstelijke wedstrijd plaats voor Alexandra Verjans in minuut ’73. Kadijk bleef onder druk staan en in minuut ’79 ontsnapte Romy Cluyssen van de middenlijn en schuifde de welverdiende 5-0 in de linkerhoek. In minuut ’80 werden, na een geweldige wedstrijd te hebben gespeelt, Isabelle De Volder en Faline Ceyssens gewisseld door Els bollen en Mirre Gijbels. Deze laatste kon met een mooie assist, Romy Cluyssen bedienen, die koelbloedig haar 2 de goal van de wedstrijd, tussen de benen van de keeper, kon scoren in minuut ’89, nadat Kadijk in minuut ’88 op een stilstaande fase toch een eerredder kreeg met wat meeval. Dankzij een duidelijke overwinning van deze derby blijven de dames van Eksel mooi op plaats 5 staan, voor Kadijk in eerste provenciale na promotie. Proficiat dames.

Eksel houdt haar eerste achtervolger zo onder de knoet en is intussen 14 maanden ongeslagen in eigen huis. Om die indrukwekkende statistiek levende te houden, moet het volgend weekend Bocholt van de zege houden, een team dat dit seizoen nog maar één keer puntenverlies leed en tweede staat in de ranking.

Doelpunten:
30′ Isabelle De Volder (1-0)
57′ Niene Vromans (2-0)
59′ Isabelle De Volder (3-0)
65′ Kare Verjans (penalty) (4-0)
79′ Romy Cluyssen (5-0)
88′ Lore Hendrikx (5-1)
89′ Romy Cluyssen (6-1)