Speeldag 23: FC Maasland NO B – KFC Eksel B 0-2

Share

EKSEL B SPEELT VOLGEND WEEKEND VOOR VICE-KAMPIOENSCHAP NA TWAALFDE ZEGE OP RIJ

In vierde provinciale blijft onze B-ploeg foutloos door 2023 vliegen. Opnieuw was Denis Kalala de man die voor de beslissing zorgde met 2 treffers.

KFC moest wel tot na de koffie wachten voordat het de score kon openen. Met slechts een marge van 1 goal bleef het kantje-boordje voor groen-rood, maar in het slot zorgde Kalala alsnog voor de bevrijding.

Het succesrecept van Eksel B is intussen wel duidelijk:
– een solide defensie met Gevers als betrouwbaar sluitstuk (slechts 3 tegengoals in de laatste 9 duels!)
– een razend efficiënte Kalala die Eksel steeds weer door de moeilijke momenten heen loodst (8 goals in zijn laatste 6 matchen!)
Twee bezienswaardige statistieken die Eksel dus op weg zetten naar een al even bewonderenswaardige reeks. Eksel deed zo wederom goede zaken in de klassering. Achel B komt dit weekend niet in actie, waardoor het de kloof kan terugdringen tot 4 punten, weliswaar met een match meer, maar mentaal betekent dat toch een verschil. Eerste achtervolgers Meeuwen B en Bree-Beek B gingen bovendien allebei de boot in waardoor de kloof met de eerste achtervolger oploopt tot 17 punten. Met slechts 6 resterende matchen heeft Eksel zo aan een punt genoeg in zijn thuiswedstrijd tegen Lommel Kolonie om zeker te zijn van de tweede stek.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia (87′ Gerben Drees), Andreas Oyen, Tuur Camps, Sam Paesen – Rik Cornelissen, Perre Maes (87′ Jakke Scheelen), Lander Maes (77′ Bert Vanherk) – Pieterjan Paesen (45′ Ruben Geypens), Denis Kalala, Ben Schrijvers

Doelpunten:
56′ Denis Kalala (0-1)
86′ Denis Kalala (0-2)