Speeldag 19: KFC Eksel Dames – V&V Membruggen 9-1

Share

MAATJE TE GROOT VOOR SUBTOPPER

Met Membruggen kreeg Eksel één van de betere teams van de reeks tegenover zich, al was daar weinig van te merken op het veld.

De bezoekers moesten het balbezit immers al snel aan Ekselle laten, dat haar eerste aanvalsgolven vooral met doorsteekballen trachtte te vervolmaken. Na een klein kwartier leverde dat ook succes op: Burm draaide prima weg om de ruimte op haar flank te exploreren en vind Boons centraal. De Ekselse spits kapt haar tegenstrever ijskoel uit in de zone van de waarheid om met buitenkant voet de verste hoek te viseren: 1-0. Eksel behoudt haar overwicht, maar moet vervolgens wel tien minuten wachten op nieuw doelgevaar. Vanderkerkhof is na een knappe actie te weinig zelfzuchtig en legt het leer vanuit kansrijke positie nog af, een verkeerde keuze. De Volder toont een minuut later minder twijfel: na een kort genomen vrije trap krijgt ze tijd en knalt ze vanop de zestien kurkdroog in de haak: 2-0. Na defensief gestuntel kan Boons voor een leeg doel ook al snel een derde Ekselse treffer lukken. De goaltjesdief kan vervolgens ook nog eens profiteren van een onvolmaakte actie van De Volder en nadat de goalie omspeelt wordt, vervolledigt de Ekselse topschutter haar hattrick. De Ekselse aanvalsmachine is nu helemaal op dreef en Van Waeyenberg kan de derde Ekselse treffer in minder dan tien minuten scoren, haar eerste afstandsschot wordt geblokt, maar poging 2 gaat enig mooi in het dak van het doel. Op slag van rust wordt het nog 6-0 na puik combinatiespel tussen De Volder en Boons.

“We beginnen de tweede helft alsof het nog 0-0 is” moet het devies van de bezoekers geweest zijn, maar ook dat plan kon na nog geen twee minuten de vuilbak in nadat Boons haar vijfde van de namiddag binnen werkte. Dat de tweede helft een maat voor niets zou worden, was dan ook een understatement. Een perfecte elfmeter van Verjans en een verrassend schot in de korte hoek van Boons zorgden voor doelpunt 8 en 9. Tussendoor lukten de bezoekers de ereredder met een knappe vrije trap, waardoor 9-1 de eindstand werd.

Herk-de-Stad moet volgende week de volgende prooi worden van groen-rood.

Doelpunten:
12′ Anouchka Boons (1-0)
21′ Isabelle De Volder (2-0)
27′ Anouchka Boons (3-0)
31′ Anouchka Boons (4-0)
36′ Maxime Van Waeyenberg (5-0)
45′ Anouchka Boons (6-0)
47′ Anouscha Boons (7-0)
59′ Kara Verjans (pen.) (8-0)
75′ Anoushka Boons (9-1)