Speeldag 18: STVV B – KFC Eksel Dames 1-7

Share

EKSELLE LAAT GEEN PLUIM HEEL VAN DE KANARIES NA UITSTEKENDE EERSTE HELFT

Onze Ekselse dames hebben vrijdagavond nog eens uitgepakt met een klinkende overwinning tegen de dames van Sint-Truiden VV B. Na de verste verplaatsing van het seizoen begon Ekselle wervelend aan de wedstrijd en in de negende minuut opende Faline Ceyssens de score al. Toen werd al duidelijk dat STVV een zware avond stond te wachten want 2 minuten later verdubbelde Niene Vromans de score. De verdediging van Ekselle gaf geen krimp en het middenveld vocht voor elke bal, waardoor alle kansen voor Ekselle waren. Het bracht op sommige momenten zeer mooi voetbal op de mat, propaganda voor het damesvoetbal. Dit resulteerde in de verdiende 0-3 in minuut 28 door een zeer bedrijvige, Isabelle De Volder. Faline Ceyssens was goed bij schot en in minuut 31 stond het al 0-4. STVV kon niets meer inbrengen toen Romy Cluyssen in minuut 33 mooi werd aangespeeld en na een solo de bal in de rechterbovenhoek plaatste. Met een verdiende 0-5 forfaitscore was de wedstrijd voor de rust al gespeeld en met het achtergrondlawaai van STVV – Standard trokken beide teams de kleedkamers in.

In de tweede helft ging de wedstrijd meteen enkele niveaus naar beneden en was het duidelijk dat Ekselle de wedstrijd rustig wou uitspelen. Faline Ceyssens, die solliciteerde naar de ‘vrouw van de match’-trofee scoorde in minuut 73 verdiend haar tweede hattrick van het seizoen. In minuut 76 konden de dames van STVV een eerredder scoren via een vrije trap buiten de 16 want voetballend zat er zeker niet meer in. Isabelle De Volder wou de avond in schoonheid afsluiten met haar tweede goal van de avond in minuut 79, want zelfs met een matige tweede helft waren de 3 punten zeer verdiend. Op het einde kregen Romy Cluyssen en Yora Van Den Bossche nog beide een gele kaart maar dat kon de pret niet bederven.

Ekselle deed een goede zaak want Diepenbeek liet punten liggen waardoor het nog spannend wordt voor plaats 4. Het nadert met nog twee speeldagen op de teller immers tot op 2 punten van Diepenbeek, maar moet ook achter zich kijken, want ook Elen kan nog over groen-rood wippen, zeker gezien beide teams komend weekend tegen elkaar spelen in de laatste thuismatch van het seizoen voor Eksel.

Doelpunten:
9′ Faline Ceyssens (0-1)
11′ Nina Vromans (0-2)
28′ Isabelle De Volder (0-3)
31′ Faline Ceyssens (0-4)
33′ Romy Cluyssen (0-5)
73′ Faline Ceyssens (0-6)
76′ Tessa Dessart (1-6)
79′ Isabelle De Volder (1-7)