[portfolio_slideshow]

TRANSFERNIEUWS

Share

Vorige week moesten we met Dries Bertrands (Hades), Raf Hermans (Verbr. Lommel), Dawda Jarju en Denis Kalala (beide Kadijk) maar liefst 4 uitgaande transfers aankondigen. We zaten in de tussentijd niet stil en stellen graag evenveel vervangers voor onder de slagzinnen “oude bekenden” en de “Geel-connectie”.

De Geel-connectie

Dat Eksel twee spelers bij de beloften van traditieclub Geel gaat wegplukken, lijkt niet de gewoonte van groen-rood. De reden is echter niet ver te zoeken: met Bjorn Janssen heeft groen-rood de ex-coach van de Geelse beloften aan het roer. In zijn zog volgen dus -met een jaar vertraging- twee van zijn oud-sterkhouders. Jens Wouters speelde dit seizoen 19 duels voor de beloften van Geel en mocht ook reeds proeven van het eerste elftal op het derde amateurniveau. Een broodnodige offensieve versterking die voor een frisse wind moet zorgen in onze aanvalslinie. Op Jehoul en De Pachter na (die enkele seizoenen terug allebei terugkeerden naar Eksel na een periode bij een andere ploeg) is het immers al een klein decennium geleden dat Eksel versterking ging halen voor zijn voorlinie. Wouters is met zijn 19 lentes nog piepjong. Nadat hij zijn voetbalcarrière begon bij Vorst, trok hij al snel naar ASV Geel om nu de provinciegrenzen voor het eerst over te steken.

Naast Wouters komt ook Noah Pelic over van datzelfde Geel. Bij de (oudere) voetbalkenners zal de naam Pelic wellicht een belletje doen rinkelen. Noah Pelic is dan ook de zoon van Vedran Pelic, de Bosnische ex-international (2 caps) die in de eerste seizoenen van dit millennium het mooie weer maakte bij Westerlo. De spits kwam aan 122 duels en 42 goals in de Kempen en won met de Kemphanen ook de Beker van België om er nadien ook jaren in de trainersstaf te zetelen.

Zoon Noah lijkt het talent van zijn vader geërfd te hebben. Na slechts één seizoen bij Tongerlo kwam “Pelic Junior” al snel bij Westerlo terecht, waar hij deel uitmaakte van een succesvolle lichting die zowel kampioen (U16) als vice-kampioen (U18) werd. Sinds hij in het Kuipje zijn opleiding afrondde, deed de boomlange goalie (1m89) al heel wat ervaring op in de nationale amateurreeksen. Van KFC Turnhout (derde amateurklasse) ging het naar Houtvenne (tweede amateurklasse), waar Pelic als tiener afwisselend in doel stond tot de Antwerpenaren halverwege het siezoen ex-prof Yves De Winter aantrokken. Pelic vertrok nadien naar het pas gepromoveerde ASV Geel (derde amateurklasse) en was daar dit seizoen tweede doelman.

Bij Eksel belandt Pelic voor het eerst in het provinciale voetbal en wilt hij kost wat kost eerste doelman worden. Na het vertrek van Raf Hermans zal hij daarvoor de strijd aangaan met Senn Gevers. 

>>> Lees hier het interview met Noah na zijn transfer naar ASV Geel

Oude bekenden

Naast deze twee Kempense transfers keren ook twee gekende namen terug naar groen-rood. Zowel Aengeveld als Maes verlieten vorig seizoen groen-rood voor Wijchmaal, maar keren naar een jaartje alweer terug naar het Sparrenstadion.

We zochten en vonden onze social-mediaposts over het debuut van Maes en Aengeveld.

Arno Aengeveld dient geen introductie bij de Ekselse voetballiefhebber. Arno is een rasechte Ekselaar en treedt voor een tweede maal in de voetsporen van vader Jo, die het bij ons eerste elftal zowel tot speler (17 seizoenen!) als tot trainer (2 seizoenen) schopte. Arno genoot zijn jeugdopleiding bij Lommel United tot hij in 2020 terugkwam naar de Heimat. Ondanks de corona-seizoenen kwam hij tot 19 wedstrijden en 4 treffers voor onze B-ploeg in vierde provinciale. Ook in eerste provinciale mocht Arno twee keer invallen. De kwieke verdediger / middenvelder koos er nadien voor ervaring op te doen bij de buren van Wijchmaal in derde provinciale. Dat lukte aardig, want Aengeveld verzamelde dit seizoen, ondanks een lange blessure, 16 basisplaatsen en 2 invalbeurten. Ook in de zaal is Arno nog steeds actief: bij tweedeklasser ZVK Meeuwen werd hij dit seizoen 10e.

>>> Lees het interview dat Het Belang van Limburg had met Arno op deze pagina!

Bjarne Maes gold tot slot altijd als een groot talent in de Ekselse jeugdopleiding. Bjarnes debuut voor ons eerste elftal (toen in 2e provinciale) in 2018 op 17-jarige leeftijd is daar het bewijs van. Desondanks lukte doorbreken niet voor Maes, die zijn geluk net als Aengeveld dan ook ging proeven bij Wijchmaal. Met 10 invalbeurten in derde provinciale kan Maes nu betere adelbrieven voorleggen. Terug bij Eksel is de kans reëel dat Bjarne familie tegenkomt op het veld. Bjarnes jongere broers Lander (25 duels, 4 goals) en Perre (27 duels) kenden immers allebei hun seizoen van de doorbraak bij Eksel B in vierde provinciale. De Ekselse voetbalromantici dromen in ieder geval al van een nieuw viergeslacht nu de familie Bertrands uiteenvalt, want met Torben Maes is er nog een vierde lid van het Maes-geslacht onderweg.

In het rijtje ‘welkom terug’ kunnen we overigens nog een derde lid toevoegen. Niet bij de spelers, maar in de trainersstaff. Bjorn Bloemen, eerder dit seizoen hoofdcoach bij Peer SV, keert terug naar groen-rood als keeperstrainer. Hij neemt die job over van Raf Hermans.

Eeder stelde groen-rood ook Jef Geys (KESK Leopoldsburg) voor als eerste aanwinst voor seizoen 2023-2024. Geys liep in het competitieduel met Lindelhoeven een zware blessure op en komt dit seizoen niet meer in actie.

>>> Lees hier de spelersvoorstelling van Jef Geys nog eens terug!

Met vijf inkomende transfers en 4 uitgaande transfers wordt het zo de de drukste transferzomer in jaren voor Eksel. Terwijl we verder bouwen aan onze teams voor volgend seizoen, zetten we graag alle transfers tot dusver nog eens op een rijtje.