Speeldag 1: KFC Eksel – Bregel Sport 1-1

Share

PUNT MET GEMENGDE GEVOELENS

Toeschouwers: 225

In tegenstelling tot de laatste drie seizoenen kan Eksel meteen op de openingsmatch een punt oogsten, al is de vraag of groen-rood daar tevreden mee is.

Bregel legde er meteen de pees op en dwong groen-rood achteruit. Het vele Genkse doelgevaar was echter vaak niet gekadreerd en wanneer dit wel het geval was stond een attente Hermans pal. Pas na een kwartier konden we ook eens naar de andere kant van het veld kijken: Vervloet deed de netten trillen na een scherpe counter, helaas met een bal die enkel in het zijnet belandde. De kans leek Eksel moed te geven en KFC kwam het moeilijke openingskwartier te boven. Het nam het commando over van Bregel en werd de gevaarlijkste ploeg, voornamelijk met enkele goede hoekschoppen. Nadat beide ploegen een kwartier voor hun rekening namen, was het slotkwartier terug voor Bregel, zij het met minder snee dan bij het wedstrijdbegin. Een afgekeurde goal na een fout op Hermans was de meest voorname noemenswaardigheid voor we gingen rusten.De beurtol bleef ook na de pauze behouden. Het was immers terug de beurt aan Eksel en daar hield de thuisploeg zich aan. Eksel had terug licht overwicht, maar kon na een kwartier met lichte druk wel een wedstrijdbeslissende fase afdwingen: een Bregelse verdediger ging fors door en kreeg rood onder de neus geduwd. Met de Ekselse spionkop als stuwende kracht geloofde groen-rood nu dat er meer mogelijk was. Geen vijf minuten later lukte Marijn Bertrands met een “lucky goal” de openingstreffer: zijn afstandsschot week af, won hoogte en lobte zo de kansloze doelman Jeurissen. Met een man meer voor nog een klein halfuur waren er opties voor Eksel, maar gedwongen wissels van sterkhouders Marijn Bertrands en Thomas Wasiak maakte de offensieve opties plots minder groot. Voor Bregel zat er weinig anders op dan in het offensief te trekken en dat deed het langzaam maar zeker ook. Ubachs zorgde voor een serieuze waarschuwing met een waanzinnig afstandsschot dat op de lat uiteen spatte. Enkele minuten later was het wel raak voor de Genkenaars: 1-1. Eksel hinkte voor de slotfase op twee gedachten: vol voor de zege gaan met een man meer, of toch maar dat punt verdedigen. Het werd eerder optie twee, al kwam Hermans nooit echt in de problemen en Eksel kon het punt relatief eenvoudig vasthouden.

De nul is zo meteen van de tabellen, maar in plaats van een 1 had er ook meteen een 3 kunnen staan. Volgende week (en ook de week daarop) speelt groen-rood opnieuw thuis. Met een talrijke opkomst en sfeer die zeldzaam is in het provinciale voetbal zeker een troef voor de rest van het seizoen.

Opstelling Eksel: Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Steven Moranduzzo, Sandy De Pachter, Marijn Bertrands (68′ Tim Vanherck) – Thomas Wasiak (75′ Maxx Ulenaers), Karel Bertrands, Glen Vervloet (87′ Andreas Elia)

Doelpunten:
66′ Marijn Bertrands (1-0)
80′ Yago Delait (1-1)