Speeldag 15: KFC Eksel – Achel VV 1-1

Share

SPANNENDE TOPPER EINDIGT ONBESLIST

Toeschouwers: 300

Veel volk, één punt, daar kunnen we mee leven.

Twee nederlagen in de voorgaande topduels (twee keer met het kleinste verschil) leken groen-rood tot een meer behouden openingsfase te inspireren. Achel kreeg het balbezit in het openingskwartier en Eksel zocht al snel de creativiteit van de bedrijvige De Pachter. Tot grote doelkansen leed dit balbezit echter niet. De eerste schuchtere pogingen zorgden nog niet bepaald voor opwinding. Op het halfuur volgde opnieuw een gelijkaardige poging, maar het botsende maar venijnige schot van Huibers ging wel tegen de touwen, 0-1. De reactie van groen-rood liet echter niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Dries Bertrands werd goed uit de hoek gedoken door Wouters, maar daarmee was de actie niet ten einde. Het leer belandt uiteindelijk bij Vanherck, die vanop zo’n 25 meter loeihard de winkelhaak viseert en vindt. Een tweede seizoensgoal van Vanherck, voor de tweede keer een afstandsschot dat tot de verbeelding spreekt. Over een verjaardag in stijl gesproken. De treffer deed groen-rood zichtbaar deugd. Eksel kwam nu beter in de match en was in de laatste 10 minuten voor de rust de evenknie van de bezoekers.

De tweede helft begon met onmiddellijke druk van groen-rood. In Eksels beste kwartier van de partij kon het de bezoekers terugdringen en meer dan eens gevaarlijk worden, maar Achel overleefde de Ekselse aanvalsgolf en kon het evenwicht langzaam herstellen. Het laatste vierde van de partij kon dan ook twee kanten uit, maar Achel was uiteindelijk het dichtst bij de winning goal. Via hoekschoppen en stilstaande fases kwamen de bezoekers opzetten. Invaller en Ekselaar Kenneth Ulenaers miste de beste mogelijkheid: op hoekschop schiet hij van heel dicht bij nog over doel. Een huizenhoge kans die gemist wordt, dan weet je dat een gelijkspel ik de lucht hangt.

Een draw dus in een aangename topper waar beide partijen zich wel mee lijken te kunnen verzoenen. Na twee nederlagen kan KFC terug een deugddoend punt pakken om volgend weekend de terugronde te hervatten tegen Bregel.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans, Laurens Driessen (67′ Andreas Elia), Dries Bertrands, Bart Rutten, Thomas Franssen – Steven Moranduzzo, Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (85′ Tibo Pollaris), Karel Bertrands, Thomas Wasiak (75′ Glen Vervloet)

Doelpunten:
32′ Glen Huibers (0-1)
35′ Tim Vanherck (1-1)