Speeldag 14: KEWS Schoonbeek-Beverst – KFC Eksel 1-0

Share

KSEL LAAT INEFFICIËNT SCHOONBEEK BIBBEREN IN SLOTKWARTIER, MAAR GAAT PUNTENLOOS HUISWAARTS
Toeschouwers: 100

Eksel heeft vanmiddag zijn tweede verlies op rij moeten incasseren. Na Helson kon ook Schoonbeek met het kleinste verschil van groen-rood winnen.

Schoonbeek-Beverst wachtte een kwartier af om vervolgens het gaspedaal in te duwen. Eksel werd achteruit gedrukt en moest het spel ondergaan tegen een technisch sterke opponent. De weinig gekadreerde pogingen van Nijs en co zorgden dat de brilscore halverwege alsnog op het bord stond.

Na de pauze toonde de thuisploeg zich veel efficiënter: bij de eerste aanval was het immers al meteen bingo via Bogaers. De fusieploeg bleef ook nadien de wet dicteren, maar een naar adem happend Eksel bleef overeind en ook het doelkader was Eksel één keer gunstig gezind. De 1-0 bleef zo op het bord en KFC begon zo stilaan in zijn kansen te geloven. Groen-rood nam het commando een kwartier voor tijd over en ging nu resoluut voor de gelijkmaker. Schoonbeek was er niet gerust op en werd nerveus, maar Doelman Bollen moest ondanks die Ekselse druk weinig reddingen verrichten. Schoonbeek trok de drie punten zo uiteindelijk over de streep. Verdiend, al had het de partij al veel eerder moeten beslissen.

Eksel pakt voor het eerst 0 op 6. Volgende week speelt het opnieuw een topper, dan komt Achel naar het Sparrenstadion. (Let op: die match wordt al afgetrapt om 19u00.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Kristof Weckx (80′ Andreas Elia), Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo, Sandy De Pachter – Glen Vervloet (73′ Maxx Ulenaers), Karel Bertrands, Thomas Wasiak

Doelpunten:
46′ Tibo Bogaers (1-0)