Speeldag 10: Lindelhoeven VV B – KFC Eksel B

Share

EKSEL B KRIJGT PLOEG IN VORM NIET GESTOPT

K. Lindelhoeven VV B – KFC Eksel B 2-0
Toeschouwers: 115

Een tweede seizoensnederlaag voor Eksel B vanavond: bij de buren van Lindelhoeven stuitte het op een stugge, uitgekookte thuisploeg.

Lindelhoeven is in de onderste regionen van de klassering te vinden met 7 punten, maar pakte die 7 punten wel in zijn laatste 3 duels. De ploeg lijkt dus de sleutel tot succes gevonden te hebben en bewees in de openingsfase dat het niet moest onderdoen voor KFC. Vooral via de flanken kan het het groen-rood moeilijk maken en zo valt de openingstreffer ook na een klein halfuur. Geuns had de defensie van Eksel nog geen minuut eerder flink wakker geschud met een goede voorzet waar niemand zijn voet tegen kon zetten tot aan de tweede paal, waar het leer uiteindelijk geblokt werd. Nu was het dus wel raak, ditmaal via rechts waar Claes Thijs kan vinden die overhoeks binnen legt. Eksel kon daar tot dan toe enkel een poging van de opgerukte Franssen tegenover brengen, maar verraste na de tegengoal wel meteen vanaf de aftrap waar Paesen zijn flank kon afdweilen en Schrijvers vond, maar die besloot in het zijnet. Beide partijen vuurden nadien nog één schot op doel af, al was de vrije trap op de deklat van Van Bocxlaer meer het vermelden waard dan de bal over van Maes. 1-0 was zo een gerechtvaardigde ruststand.

Na de pauze nam Eksel het commando over en werd het al snel de betere ploeg. Ulenaers kreeg de beste kans voor Eksel, maar besloot alleen voor doel op de goalie. Ook daarna bleef het een en al Eksel dat de klok sloeg, maar doelman Bosmans moest zelden in actie komen. Aan de overkant had Gevers het, op een heet standje op corner na, zowaar nog kalmer. Eksel werd hoe langer hoe nerveuzer en dat kwam het spel niet ten goede. Invallers Hendriks, Goven, Elia en Wuytens konden het tij ook niet meer keren. Op een tegenaanval in de slotminuut zorgde Van Bocxlaer met een mooie lob zelfs nog voor de 2-0.

Een nederlaag tegen een ploeg die wellicht niet onderaan de klassering gaat blijven staan. Volgend weekend komt leider Achel B op bezoek in het Sparrenstadion, waar groen-rood nog steeds geen punt liet liggen.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Thomas Franssen (61′ Dries Hendriks) – Rik Cornelissen, Jakke Scheelen (68′ Dylan.Goven), Perre Maes (78′ Tijmen Elia) – Maxx Ulenaers, Ben Schrijvers (83′ Cruz Wuytens), Sam Paesen

Doelpunten:
24′ Hendrik Thijs (1-0)
89′ Lars Van Bocxlaer (2-0)