Speeldag 27: Beerschot VA B – KFC Eksel 7-0

Share

EEN NAMIDDAG OM SNEL TE VERGETEN

Terwijl heel Beerschot in de ban was van de nakende promotie naar eerste klasse, moest Eksel gelijktijdig aan de bak tegen de U23 van de Kielse Ratten. Profiteren van de promotiesfeer kon Eksel echter niet, integendeel. Het ging zwaar ten onder, al stond het een kwartier voor tijd nog 2-0.

Nog voor de partij begon leek het niet de middag van groen-rood te gaan worden: aanhoudende files zorgden voor een busrit van maar liefst 3u30, de partij werd dan ook een uur uitgesteld, maar achteraf gezien had KFC even goed forfait kunnen geven. Eksel begon nochtans niet slecht aan de partij en aan de rust stond het nog 1-0. Wanneer Osei Bonsu op het uur de 2-0 lukte, leken de punten weg, maar dat het in het slotkwartier nog 5 treffers zou slikken, was wat veel van het goede. “Een Clootsen-match” zou een goede, dubbelzinnige, titel kunnen zijn voor de partij, want Cloots was met een hattrick de man van de partij.

Opvallend: voor de derde keer op rij slikt groen-rood de week nadat het een punt behaalt een monsternederlaag:
– Eksel – Sint-Lenaarts 1-1 -> Termien – Eksel 8-0
– Eksel – Schoonbeek 0-0 -> Wellen – Eksel 8-1
– Eksel – Betekom 1-1 -> Beerschot – Eksel 7-0

Volgend weekend komt Diest, derde laatste in de ranking, op bezoek. De laatste realistische kans op een overwinning.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Kristof Weckx, Bart Rutten, Yannick Goven (76′ Tuur Camps) – Perre Maes (76′ Jarne Van Dyck), Marijn Bertrands, Bram Bertrands – Sandy De Pachter, Bjarne Maes (38′ Thomas Franssen), Arno Aengeveld

Doelpunten:
18′ Siemen Cloots (1-0)
57′ Aaron Osei Bonsu (2-0)
75′ Siemen Cloots (3-0)
81′ Jerrel Hak (4-0)
83′ Xander Joosen (5-0)
84′ Aaron Osei Bonsu (6-0)
89′ Siemen Cloots (7-0)