Speeldag 5: Bregel Sport – KFC Eksel 2-3

Share

GROEN-ROOD LEGT STERK BREGEL OVER DE KNIE

Toeschouwers: 75

Het contrast op vlak van beleving tussen vorige week en vanavond kon niet groter zijn: van een derby voor 750 man, naar een verplaatsing voor 75 man. Hoe dan ook, Eksel maakte er alsnog een sfeervolle avond van en zorgde wederom voor een doelpuntenrijke partij.

De partij had even de tijd nodig om op gang te komen en de klassieke verkenningsfase leek nog aan de gang toen Karel Bertrands KFC na zo’n 20 minuten op voorsprong bracht. De hoge Ekselse druk bracht Bregel al meermaals in de problemen en daar kon de spits met een puike afwerking ook optimaal van profiteren. Bregel nam nadien het commando over en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het was overleven voor Eksel dat de minuten aftelde tot het rustsignaal. De goal viel dan uiteindelijk toch, maar niet zoals te verwachten viel in de kist van Bregel: Bram Bertrands kon de dubbele voorsprong met een prachtige lob zowaar op het bord toveren.

Na de pauze ging Bregel resoluut voor de aansluitingstreffer. Het drong KFC opnieuw achteruit en kreeg na een uur ook loon naar werken. Al even snel viel ook de verdiende 2-2, opnieuw van Gölpek, en groen-rood leek nu een vogel voor de kat. KFC kon echter stabiliseren en rekenen op een ijzersterke Hermans, die vooral op de steeds vlijmscherpe stilstaande fases van de thuisploeg pal stond. Een punt zou een resultaat zijn waar groen-rood zich tevreden mee zou stellen, maar 10 minuten voor tijd werd het nog mooier. Invaller Kalala liet in vierde provinciale al heel wat moois zien en mocht vanavond ook voor het eerst zijn kunstjes tonen in eerste provinciale. Bij een van zijn eerste baltoetsen bij een op dat moment zeldzame tegenaanval kon hij Karel Bertrands enig mooi door de defensie loodsen met een steekbal, de spits plaatst het leer netjes via de paal tegen de netten: 2-3. Het slotoffensief van Bregel werd overleefd en de Ekselse aanhang kon zo opnieuw zegevieren.

Nog steeds ongeslagen en met 5 doelpuntenfestivals in de achterzak wordt volgende week de uitgesproken titelfavoriet Achel ontvangen.

Doelpunten:
26′ Karel Bertrands (0-1)
45′ Bram Bertrands (0-2)
60′ Yigit Gölpek (1-2)
67′ Yigit Gölpek (2-2)
78′ Karel Bertrands (2-3)

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Jarne Van Dyck (69′ Denis Kalala), Tim. Vanherck, Marijn Bertrands – Thomas Beyen (87′ Maxx Ulenaers), Karel Bertrands, Bram Bertrands