Speeldag 3: KFC Eksel – Juve Hasselt 2-2

Share

HET SPOOKT IN HET SPARRENSTADION, ALWEER!

Toeschouwers: 300

Vroeger naar huis gaan kan je beter niet doen als je naar Eksel komt kijken, dat werd vanavond nogmaals bevestigd: groen-rood haalt in de laatste 10 minuten een 0-2 achterstand op en sleept zo in extremis een punt uit de brand.

Beide ploegen hadden reeds punten gesprokkeld in hun eerste twee partijen en konden zo toch iets meer afwachtend aan de partij starten. Eksel had doorheen de eerste helft het merendeel van de kansen, maar o.a. Karel Bertrands en Vervloet konden de nul niet van het scorebord schieten. Aan de overkant werd er efficiënter omgesprongen met doelgevaar en lukte Vandenborne wél de openingstreffer. 0-1 was de ruststand en daarmee werd Eksel erg karig beloond voor zijn initiatief.

Na de pauze kreeg groen-rood (dat wederom in het zwart aantrad) al snel een nieuwe opdoffer te verwerken. Puttenaers kon vanop rechts zijn flank afdweilen en vond voor doel ploegmaat Vandenborne, die goed voor zijn man was gekomen en aan de eerste paal subtiel zijn tweede van de avond kon binnen werken: 0-2. Scavone moest risico’s nemen en slachtofferde Rutten om met drie achteraan te gaan spelen. Ook met Wasiak en Elia tussen de lijnen kon KFC echter weinig aan het spelbeeld veranderen. Groen-rood bleef slordig en kon zelden echt gevaarlijk worden. Juve zat in een zetel en loerde op de tegenaanval, maar ook daar kwam er maar weinig schot in de zaak.Groen-rood deed zijn best de vlam in de pan te krijgen, maar slaagde daar maar matig in. Het leek niet de avond van KFC te worden, tot tien minuten voor tijd de vlam toch nog in de pan geraakte. Doelman Forier komt wild uit en mag gaan douchen. De scheidsrechter heeft daarom een elfmeter, maar corrigeert dat nadien naar een vrije trap. Het deert specialist Dries Bertrands niet: hij krult de bal in de verste hoek en geeft zo het startsein voor het slotoffensief. Met de steun van een wederom erg druk bezocht Sparrenstadion (uiteraard met dank aan de ploegenvoorstelling) zet KFC alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen en het slaagt daar in de slotminuut wonderwel alsnog in. Juve krijgt het leer op een stilstaande fase niet meteen weg en het is Karel Bertrands die uiteindelijk met zijn hoofd het laatste beslissende knikje geeft: 2-2! De Ekselse aanhang voelt dat er nog meer in zat, maar de tijd is intussen verstreken en het eindsignaal klinkt al snel.

Na drie speeldagen blijft groen-rood ongeslagen, al moeten we toegeven dat van de drie tegenstanders die hier al bezoek kwamen, Juve de minst goede indruk maakte. Wederom een puntendeling met gemengde gevoelens dus, al zorgt de dolle slotfase ervoor dat de balans toch weer overhelt naar het positieve. Volgende week volgt onze eerste “away-day”. Opnieuw spelen we tegen een ploeg uit de Limburgse hoofdstad, we trekken immers naar schaduwfavoriet Torpedo Hasselt.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen (88′ Tibo Pollaris), Bart Rutten (59′ Thomas Wasiak), Dries Bertrands, Thomas Franssen – Steven Moranduzzo, Marijn Bertrands (83′ Tim Vanherck), Sandy De Pachter – Maxx Ulenaers (59′ Andreas Elia), Karel Bertrands, Glen Vervloet

Doelpunten:
28′ Troy Vandenborne (0-1)
51′ Troy Vandenborne (0-2)
80′ Dries Bertrands (1-2)
89′ Karel Bertrands (2-2)