Speeldag 1= KFC Eksel B – Lutlommel VV B 3-2

Share

B-PLOEG DRAAIT SCORE NOG OM IN DOL SLOTKFC Eksel B –

Toeschouwers: 100

4 seizoenen lang slaagde onze vierdeprovincialer er niet in het seizoen te starten met een driepunter, maar nu is die vervelende statistiek eindelijk weggewerkt, al zag het er lang niet goed uit voor KFC.

Tegen een erg jong elftal waar de oudste speler slechts 23 lentes telde kwam groen-rood sterk uit de startblokken. Na vijf minuten pakt Schrijvers uit met een mooie dribbel op de rechterflank, hij kan zich doorzetten en vindt Zaitov centraal, die simpel binnen werkt. Na de vroege voorsprong verschijnen beide elftallen eenmaal alleen voor het vijandige doel, maar zowel Zaitov (struikelend) als Akoudad (schot naast) kunnen de uitstekende mogelijkheden niet afronden. Na de welverdiende drankpauze op deze nazomerse zondag werd het doelgevaar geringer, maar kort voor de pauze slikte Eksel alsnog de gelijkmaker. Na een faussekeu van Cornelissen kon Lemmens met het leer aan de haal, voor doelman Gevers pakte hij uit met een technisch perfect uitgevoerde lob: 1-1 was zo de ruststand.
Na de pauze ging Lutlommel gewoon door op zijn elan: zonder heel gevaarlijk te worden konden de bezoekers wel scoren. Wederom was het Lemmens (zelfde achternaam, andere voornaam) die zich efficiënt toonde voor het vijandige doel. Een uppercut voor KFC dat nadien de druk trachtte op te voeren. Bertrands zorgde voor een eerste waarschuwing met een schot op de la, maar voor het overige liep het telkens wel ergens mis om Lutlommel het vuur aan de schenen leggen. Hoe langer de tijd wegtikte, hoe meer groen-rood ging aandringen, Vanherk zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker met een gecontroleerde overhoekse plaatsbal. Een wel erg potige Lommelse tackle (met slechts geel bestraft) schudde ondertussen iedereen extra wakker voor een zinderend slot. De jonge Lommelse garde werd achteruit geduwd en enkele minuten voor tijd kon Eksel zijn comeback vervolledigen. Bram Bertrands kon vanop de rand van de zestien met een vrije trap de netten doen trillen: 3-2.

Het debuterende Lutlommel B, nog niet op volle sterkte, liet meteen de pluspunten zien van een B-ploeg in vierde, maar betaalde het grootste minpunt (een gebrek aan ervaring) meteen cash. Voor Eksel wel meteen een eerste driepunter. Volgende week trekt KFC op zaterdagavond naar een van de vele andere B-ploegen uit de reeks: Maasland NO.

Opstelling Eksel: Senn Gevers – Rik Cornelissen, Andreas Oyen (C), Bert Vanherk, Pieterjan Paesen – Jarne Van Dyck, Tibo Pollaris, Bram Bertrands – Maxx Ulenaers (76′ Dylan Goven), Kurvantai Zaitov (46′ Yannick Goven), Ben Schrijvers (68′ Martijn Bomans)


Doelpunten:
5′ Kurvantai Zaitov (1-0)
39′ Kobe Lemmens (1-1)
50′ Bram Lemmens (1-2)
75′ Bert Vanherk (2-2)
87′ Bram Bertrands (3-2)