Speeldag 19: Kadijk SK B – KFC Eksel B 1-0

Share

EKSEL B KAN BEGIN VAN KADIJKSE FEESTNACHT (?) NIET VERBRODDEN

Kadijk SK B – KFC Eksel B 1-0
Toeschouwers: 70

In de vooravond van de topper / derby in tweede provinciale tussen Kadijk en Lindelhoeven, vormde groen-rood het voorprogramma. Kadijk had aan één goal genoeg voor de zege.

Voor de pauze spelen beide teams een risicoloze helft. Openingen zijn schaars, doelgevaar bijgevolg ook. Beide goalies staan dan ook 45 minuten lang werkloos toe te kijken naar twee teams die beurtelings het monentum en balbezit claimen voor langere periodes, maar ondanks de intenties aan de twee kanten om verzorgd voetbal op de mat te leggen daaruit geen kansen kunnen puren.

Na de pauze zien we (gelukkig) wel al snel doelgevaar. Karafilosfki trapt naast na uitstekend voorbereidend werk van Kalala, Eksel reageert met een kopbal van Cornelissen, net naast. Kadijk hijst zich iets na het uur dan toch op voorsprong in een nog steeds evenwichtige partij: Manilla krijgt de ruimte om aan te leggen vanop de zestien en vindt de verste hoek: 1-0. Het antwoord van Eksel kan maar weinig overtuigen en het is de thuisploeg die het dichtst bij een nieuwe goal komt: Kalala, groeiend in de partij, komt alleen voor doel, maar Schrijvers pakt uit met de beste reflex van de partij. Tien minuten voor tijd start Eksel dan toch met een bescheiden slotoffensief, maar Schrijvers kan Snoekx niet verschalken. Het lijkt KFC aan moed, inzet en creativiteit te ontbreken om vol voor de gelijkmaker te gaan, maar in de slotminuut volgt dan toch nog dé kans op de gelijkmaker, maar invaller Ulenaers kan een (botsende) rebound niet in een haast leeg doel werken.

Geen punten voor Eksel tegen een opponent die nochtans niet over meer kwaliteiten beschikt dan groen-rood.

Opstelling Eksel:
Gie Schrijvers- Pieterjan Paesen, Rik Coenelissen, Andreas Oyen, Bert Vanherk – Tuur Camps (63″ Arno Rogiers), Mats Kelgtermans, Ben Schrijvers – Ruben Geypens (72′ Joachim Bomans, Dylan Goven (83′ Martijn Bomans), Lander Maes (45′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
63′ Ricardo Mansilla (1-0)