Speeldag 26: KFC Eksel – KAC Betekom 1-1

Share

ZUURDER KAN NIET: EKSEL SLIKT GELIJKMAKER IN LAATSTE AANVAL

Toeschouwers: 280

Groen-rood leek meer dan ooit op weg naar een eerste overwinning, maar moet zich toch weer tevreden stellen met slechts 1 punt.

Met slechts 2 zeges in zijn laatste 17 duels (opvallend: 2x tegen Schoonbeek-Beverst) verwachtte groen-rood een twijfelende tegenstrever te ontmoeten, maar niets was minder waar. Betelom maakte niet de fout die andere ploegen die een moeilijke avond kenden in het Sparrenstadion maakten en startte verschroeiend. Matuasilua, in de heenmatch al goed voor een hattrick, kreeg meteen veel vrijheid, maar zijn schot likte de paal. Ook de 4 (!) hoekschoppen die de bezoekers in de eerste vijf versierde, zorgde voor gebibber, vooral bij een kopbal van Rijmenams, (net naast). Eksel was te slordig in de opbouw en kon zo zelden opschuiven. Matuasilua kon nog één keer gevaarlijk uithalen, maar Pelic keepte een sterk begin en kon ook de vele hoekschoppen in de lucht onschadelijk maken. Na verloop van tijd kon groen-rood meer en meer in de match komen en tegen het halfuur was het evenwicht zo goed als hersteld. Kansen kreeg KFC zelden, enkel De Pachter kon een uittrap van doelman Thuys blokken en zo ei zo na een heel knullige goal maken. De brilscore stond zo halverwege nog op het bord, maar dat had net voor rust ook anders kunnen lopen. Een listige Brabantse vrije trap kan goed verlengd worden, maar wordt miraculeus van de lijn gekeerd.

Na de rust willen de bezoekers opnieuw vurig starten, maar Betekom loopt al snel tegen een counter aan: De Pachter kan op doel af, maar tikt net naast. Het blijkt slechts uitstel van executie, want De Pachter kan even later opnieuw vertrekken, dit keer wordt hij foutief gestopt en gaat de bal op de stip. Aengeveld neemt bij afwezigheid van Van Dyck zijn verantwoordelijkheid en scoort zijn eerste competitiegoal voor Eksel. Betekom moet meteen “all in” gaan en kiest met een dubbele wissel voluit voor de aanval. De bezoekers veroveren logischerwijs het balbezit, maar het vertrouwen bij de oh zo goed gestarte bezoekers kreeg een serieuze deuk na de achterstand. Eksel heeft al sterkere aanvalsgolven moeten opvangen dit seizoen en panikeert niet met een zelfzekere Pelic als slot op de deur. Op de tegenaanval liggen nu bovendien mogelijkheden. De in bloedvorm verkerende De Pachter kan nog twee keer de oversteek maken, maar scoren lukt hem en de bedrijvige Maes niet. Groen-rood lijkt de oh-zo-gehoopte overwinning eindelijk te kunnen behalen maar in de laatste aanval van de partij loopt het alsnog een blauwtje op. De scheidsrechter is de gebeten hond bij de Ekselse aanhang gezien de partij ook daarvoor al afgefloten had kunnen worden.

Een puntendeling waar niemand iets mee opschiet. Betekom lijkt weer een stap dichter bij de degradatie, voor Eksel is een partij winnen het enige doel dat rest. Met Diest komt er binnen 3 weken een nieuwe prooi om dat doel te verwezenlijken, eerst wacht Beerschot B.

We eindigen positief, want wie het wedstrijdbad vandaag goed bekeek zag een Ekselse selectie waar:
– 14 van de 15 spelers uit de eigen gemeente komen (enkel Pelic niet)
– 10 kernspelers doorstroomden vanuit onze vierde provincialer
– 6 spelers hun hele jeugdloopbaan bij groen-rood speelden.
Uniek!

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Tuur Camps, Yannick Goven – Perre Maes, Marijn Bertrands, Sandy De Pachter (76′ Jarne Van Dyck) – Thomas Franssen, Bjarne Maes (86′ Ben Schrijvers), Arno Aengeveld (87′ Lander Maes)

Doelpunten:
56′ Arno Aengeveld (penalty) (1-0)
90′ + 3′ Kevin Janssens (1-1)