Speeldag 12: Juve Hasselt – KFC Eksel 1-4

Share

VROEGE GOAL ZET EKSEL OP WEG NAAR VLOTTE ZEGE


Toeschouwers: 50

Eksel blijft zijn goede vorm bevestigen. Zelfs zonder Karel Bertrands, Thomas Wasiak, Sandy De Pachter en Tibo Pollaris kon het relatief vlot afstand nemen van de staartploeg uit de provinciehoofdstad.

We noteren de snelste goal van het seizoen: na zo’n 25 seconden trilden de netten al. Thomas Beyen neemt een voorzet van Ulenaers in een keer op de slof en trapt de vroege openingsgoal onhoudbaar in het dak van het doel. Eksel zit zo in een zetel en kan de zaken nadien controleren. Het kan zonder veel druk nieuwe aanvallen proberen op te zetten, maar voor de pauze noteren we amper nieuw doelgevaar.

Ondanks de Ekselse controle komt de thuisploeg even na rust toch op gelijke hoogte: een mooie voorzet vanop rechts wordt tussen een grote hoeveelheid van spelers in doel gekopt. Onhoudbaar voor doelman Hermans. Eksel neemt het nadien terug over en komt al snel weer op voorsprong: na een stevige overtreding op Ulenaers mag Eksel een vrije trap nemen en de volgers van groen-rood weten dat de kans op een treffer dan reëel is. Marijn Bertrands vindt het hoofd van broer Dries die Eksel zo opnieuw op voorsprong kopt. Groen-rood raakt nu op stoom en neemt in het laatste derde van de partij verder afstand van Juve Invaller Kalala bevestigt zijn status als supersub en zorgt met zijn eerste baltoets op aangeven van Beyen voor de veilige 1-3. Bram Bertrands zorgt in de slotminuut zelfs nog voor de 1-4 nadat hij een voorzet van broer Marijn Bertrands in doel verlengt.

Een mooie zege voor KFC dat bouwt aan een reeks: al 4 partijen zonder nederlaag ondertussen. Volgende week komt stadsgenoot Torpedo Hasselt op bezoek. Met uitverkochte Donner Seats zal het ongetwijfeld weer een drukbezochte avond worden in het Sparrenstadion waar de toeschouwersaantallen dit seizoen hoger dan ooit liggen.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Kristof Weckx, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven (84′ Thomas Franssen) – Tim Vanherck, Marijn Bertrands, Bram Bertrands – Dawda Jarju (77′ Perre Maes), Maxx Ulenaers (68′ Denis Kalala), Thomas Beyen

Doelpunten:
1′ Thomas Beyen (0-1)
53′ Jarni Swinnen (1-1)
58′ Dries Bertrands (1-2)
68′ Denis Kalala (1-3)
90′ Bram Bertrands (1-4)