Speeldag 17: KFC Witgoor Sport – KFC Eksel 4-1

Share

KELDERKRAKER LEVERT GEEN PUNT OP

Toeschouwers: 350

Groen-rood kon vanavond geen punt sprokkelen in de kelderkraker van de speeldag. In het veldspel, met een hertekend middenveld, kon groen-rood best wel zijn mannetje staan, maar in en rond de zestien was het verschil duidelijk.

Eksel begon positief aan de partij, maar was na tien minuten toch al weer op achtervolgen aangewezen wanneer een eerste kans geblokt wordt en de daaropvolgende ingestudeerde hoekschop enig mooi door Schoenmakers wordt binnen geschoten. Van Geel kan even later wegdraaien in de zestien om vervolgens over te besluiten, maar daarna wordt het een eerder pover spektakel, zonder al te veel doelgevaar. Pelic zorgt met slordig uitverdedigen nog voor een heet standje, maar voor het overige is het vooral duidelijk waarom beide teams onderaan de klassering zijn beland. Op slag van rust volgt dan toch nog wat te noteren. De Pachter wordt met een prima diepe bal alleen voor doel gezet, maar kan Arrazola niet verslaan. De ideale en enige kans op de gelijkmaker valt zo niet. Jammer want KFC had de thuisploeg zo een nerveuze tweede helft kunnen bezorgen.

In plaats daarvan kon Witgoor snel na de pauze een tweede treffer lukken wanneer Van Geel een goede voorzet keurig binnen werkt. Wanneer Adriaans op het uur veel ruimte krijgt om aan te leggen en ook keurig de verste hoek vindt, lijkt de partij er eigenlijk al op te zitten. Het laatste halfuur is een maat voor niets, maar groen-rood blijft voetballen alsof het 0-0 staat en verzamelt zo toch nog wat kansen. Invaller Van Dyck beloont de Ekselse ijver in het slot nog met de eerredder en KFC gaat zowaar zelfs even op zoek naar de 3-2, maar een Witgoorse treffer in de blessuretijd vormt uiteindelijk de laatste noot van de partij.

Het sfeervolle Witgoor wordt zo met lege handen verlaten. Volgend weekend komt Schoonbeek-Beverst op bezoek.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris (69′ Thomas Franssen), Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Perre Maes, Marijn Bertrands, Sandy De Pachter – Arno Aengeveld (83′ Jarne Van Dyck), Bram Bertrands, Thomas Beyen (69′ Tim Vanherck)

Doelpunten:
10′ Thijn Schoenmakers (1-0)
50′ Daan Van Geel (2-0)
62′ Bob Adriaans (3-0)
88′ Jarne Van Dyck (3-1)
90′ Anton Blockx (4-1)