[portfolio_slideshow]

Stadion

Share

KFC Eksel werkt zijn thuiswedstrijden af in het Sparrenstadion.

Ligging

Het Sparrenstadion ligt in de Sportlaan in Eksel. Samen met de aanpalende sporthallen, finse piste, tennisterreinen en beachsport-terereinen (en ook de gebouwen van de KSA) vormt de locatie het sportief kloppend hart van Eksel.

Accommodatie

De accommodatie van KFC Eksel bestaat uit 4 voetbalterreinen en één mini-veld. Alle 4 deze velden zijn verlicht! Aan het B-veld staat een klein afdak voor de aanwezige supporters.

Het A-veld

Op het A-veld werkt onze eerste ploeg zijn wedstrijden af. Het veld wordt omgeven door een lange overdekte sta-tribune waar de harde kern traditioneel postvat. Midden in de tribune bevindt zich ook de spelerstunnel die het veld met de kleedkamers verbindt. Deze spelerstunnel moest Eksel bouwen als straf op het gooien van bier in een thuiswedstrijd tegen Achel VV.

Achter het doel vinden we de kantine die na een overwinning soms tot ver na middernacht openblijft. sinds enkele jaren staat er naast de kantine ook een bicky-caravan waar onze spelers t.v.v. de spelerspot warme snacks verkopen tijdens en na de wedstrijden van het eerste elftal.

Supporters

KFC Eksel heeft een van de hoogste toeschouwersaantallen in het Limburge provinciale voetbal. Vooral in de topjaren, wanneer er meegedingd wordt voor de titel, is het vaak gezellig druk in het Sparrenstadion. Met vlaggen, een trom en bengaals vuurwerk waan je je vaak in de Jupiler Pro League. Het toeschouwersrecord staat sinds vorig seizoen op 810, tijdens de derby tegen Hechtel.

 

Nieuwe accommodatie 

Sinds enkele jaren bouwt KFC Eksel aan zijn toekomst. Op dezelfde plaats als de huidige terreinen zal een volledig nieuwe accommodatie verrijzen. Volg de werken op deze pagina!