Speeldag 21: KVK Wellen – KFC Eksel 8-1

Share

EKSEL ZIET STERRETJES,
Toeschouwers: 170

Flashback: nadat groen-rood in oktober zijn eerste punt van het seizoen haalde, ging het een week later zwaar ten onder in Zuid-Limburg (8-0), ook vanavond bleek het al snel eenzelfde scenario te worden.

De trainer van Schoonbeek-Beverst liet in zijn analyse vorig weekend nog optekenen dat aan 80% beginnen niet voldoende is tegen Eksel. Wellen wou diezelfde fout niet maken en bewees in de heenwedstrijd (toen 0-3 na een dik halfuur) dat het een succesrecept had om groen-rood snel monddood te maken. Een furieuze start was dan ook het logische gevolg met twee gelijkaardige goals in het openingskwartier als resultaat. Bij beide treffers kon Pelic uitpakken met een save, maar werd hij in de rebound kansloos geklopt, eerst door Haesevoets, dan door Ramaekers. Na 15 minuten was de partij zo al gespeeld, maar daar nam de thuisploeg geen genoegen mee. De Wellense orkaan leek door het vertrouwen alleen maar aan kracht te winnen en op het halfuur werd de score al verdubbeld. Poell en Vos waren de volgende die de score konden opdrijven voor de furieuze “bokkenrijders”. Eksel zag zo alle kleuren van de regenboog en was, op een deviatie over doel van De Pachter op een corner na, nog niet aan de overkant geweest. Het leek wachten tot Wellen besloot een versnelling lager te schakelen, maar groen-rood zorgde uiteindelijk zelf voor het einde van de Wellense storm. Op een zeldzame tegenaanval had Marijn Bertrands niet veel ruimte nodig om de verste hoek te vinden. De 4-1 vormt slechts een voetnoot in de partij, maar zorgt er wel voor dat de waardeverhoudingen tot aan de koffie terug in evenwicht zijn.

De compleet overbodige tweede helft blijft een kansenfestival. Vos en Bertrands krijgen allebei een uitstekende mogelijkheid om hun tweede van de avond te scoren, maar alleen voor doel kunnen ze beiden niet voorbij de doelman geraken. Voor Vos blijkt het slechts uitstel van executie: hij jast snel daarna het leer vanop afstand in de bovenhoek. De 5-1 wordt al snel gevolgd door de 6-1 wanneer de bal na ingrijpen van Goven op de stip gaat. Pelic kan de onzuivere poging van Brants stoppen, maar in de herneming kan de semi-prof alsnog scoren. Een goal illusteatief voor de avond: Wellen is gewoon sneller op elke tweede bal. Eksel blijft echter ook doelgevaar creëren, o.a. via Bertrands, De Pachter en Aengeveld (listige vrije trap), maar het zijn de invallers die het slot kleuren. Beyen kan twee goede kansen niet verzilveren, Gölpeck kan dat aan de overkant uiteindelijk wel. De vinnige Turk krijgt mede door de Eksele recompositie heel vaak ruimte, maar pas een derde maal zorgt dat ook voor een doelpunt. Bijloos, een andere invaller, zorgt in de slotminuut nog voor de 8e tegengoal, een evenaring van het Ekselse dieptepunt.

Ondanks Eksel best veel kansen kreeg vanavond toch weer een hard verdict. Volgende week komt leider Termien op bezoek, ook dan zou de score weleens hoog kunnen oplopen, zoveel is duidelijk.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssenc”(76′ Rik Cornelissen), Bart Rutten, Tibo Pollaris, Yannick Goven – Perre Maes (63′ Tim Vanherck), Bram Bertrands (88′ Jarne Ban Dyck), Marijn Bertrands – Arno Aengeveld, Bjarne Maes (63′ Thomas Beyen), Sandy De Pachter

Doelpunten:
5′ Stijn Haesevoets (1-0)
11′ Arne Ramaekers (2-0)
23′ Bram Poell (3-0)
26′ Lennert Vos (4-0)
31′ Marijn Bertrands (4-1)
56′ Lennert Vos (5-1)
60′ Benjamin Brants (6-1)
83′ Yigit Gölpeck (7-1)
89′ Ralph Bijloos (8-1)