Speeldag 25: Peer SV – KFC Eksel B 1-2

Share

TWEE HOEKSCHOPPEN VOLSTAAN VOOR MOEIZAME DRIEPUNTER

Peer SV – KFC Eksel B 1-2
Toeschouwers: 50

Eksel B heeft het flitsende al even ingeruild voor het zakelijke, maar boekt daar wel wederom succes mee. In Peer behaalde het zijn veertiende zege op rij.

KFC moest het vanmiddag zonder smaakmaker Kalala en de geschorste Maes en Vanherk doen, maar daar was aanvankelijk weinig van te merken. Groen-rood startte goed en was vooral op hoekschop gevaarlijk. Een eerste variant van Elia op Schrijvers oogde veelbelovend, maar variant twee was nog succesvoller: Camps kon de hoekschop van Elia aan de eerste paal binnen koppen. Met ook nog een afstandschot van Elia tussendoor was het openingskwartier zo duidelijk voor Eksel. Peer, dat nog een kleine kans had op het laatste eindrondeticket, kwam nadien beter in de partij. Captain Cammalleri vlamde over en Gevers kwam goed uit zijn doel op een te korte terugspeelbal. Het spel verwaterde nadien en tot de koffie was enkel een schot van Kelgtermans, die zijn eerste basisplaats kreeg van trainer Vermeulen, nog het vermelden waard.

Ook de tweede helft begint op een drafje. Er verstrijkt een kwartier zonder noemenswaardig doelgevaar. Toch kan Eksel op het uur de score verdubbelen, wederom op een hoekschop. Dit keer is het Cornelissen die aan de eerste zone binnen knikt. Match gespeeld, zo lijkt, maar de aansluitingstreffer laat niet lang op zich wachten en is met voorsprong de mooiste goal van de middag. Hendrickx verslaat Gevers zowaar vanop de middellijn. We hebben zo terug een match en Eksel is er niet gerust op. Maes, maar vooral ook de ingevallen Jansen (alleen voor doel) en Cornelissen (schot gered op de lijn) krijgen uitstekende kansen op een veilige derde goal, maar zonder succes. Dan weet je dat het ook aan de overkant nog opletten blijft en inderdaad: Peer creëert snel na elkaar ook twee hete standjes voor doel, maar ook daar gaat de bal er niet in. Het slotkwartier is zo nog het interessantste van de partij. De gretig ingevallen Goven ziet zijn stoorwerk beloond worden wanneer doelman Claes hem foutief stopt en de bal op de stip gaat, maar Schrijvers kan het cadeau niet in ontvangst nemen en mikt naast. Claes jast een schot van Paesen ook nog uit de bovenhoek, maar ook Eksel komt in het slot nog één keer goed weg wanneer Hendrickx op doel af stormt, maar over mikt. Het blijft zo 1-2 in een intens slot, waar ook nog een rode kaart voor de thuisploeg te noteren viel.

Helson B is de volgende die de groen-rode machine mag proberen te stoppen, twee weken daarna volgt de clash in Achel.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen, Andreas Oyen, Tuur Camps, Kristof Weckx – Tijmen Elia (83′ Jakke Scheelen), Rik Cornelissen, Ben Schrijvers (86′ Cruz Wuytens) – Sam Paesen, Lander Maes, (73′ Dylan Goven), Mats Kelgtermans (75′ Jasper Jansen)

Doelpunten:
11′ Tuur Camps (0-1)
63′ Rik Cornelissen (0-2)
65′ Duncan Hendrickx (1-2)