Speeldag 6: KGS Bree-Beek – KFC Eksel 1-1

Share

EKSEL HAALT (SLECHTS?) EEN PUNT TEGEN 10 STERKE BEKENAARSKGS

Toeschouwers: 400

Reclame voor het provinciale voetbal vanavond! Niet zo zeer op het veld, maar vooral ernaast. Eksel vond langs de zijlijn eindelijk een team dat evenveel volk op de been kon brengen, waardoor we een sfeervol en erg drukbezocht duel kregen met gezangen, vuur en passie langs twee kanten! Heerlijk en jammer genoeg zeldzaam in eerste provinciale!

Over naar het sportieve gebeuren dan. Groen-rood blijft ongeslagen door het seizoen paraderen, al is het de vraag of het zich daarmee vanavond tevreden mag stellen na een uur tegen een man meer te spelen.

Beide ploegen weigerde zich bloot te geven vanaf de aftrap waardoor we een gesloten openingsfase kregen. Vervloet kreeg langs Ekselse zijde de beste mogelijkheid, maar aan de overkant was er toch meer dreiging, al werd Hermans tegen zijn ex-ploeg nooit echt aan het werk gezet. Het was wachten tot het halfuur vooraleer we een matchbepalende fase zagen. Wasiak kon vertrekken op snelheid, maar doelman Bollen komt onbesuisd uit zijn zestienmetergebied om de snelle Ekselse aanvaller te hinderen. Het verdict is onverbiddelijk: rood en Bree-Beek moest nog een klein uur met tienen verder. Het veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Bree-Beel bleef de ploeg in balbezit, weliswaar zonder huizenhoge kansen, waardoor een scoreloos duel plots een reële optie werd voor heel wat supporters. Thomas Wasiak gaf de Ekselse burger echter al snel terug moed, maar zijn plaatsbal gaat onbegrijpelijk naast na een prima tegenaanval. Even later was het toch raak voor Eksel: een hoekschop werd terug voor doel gebracht en aan de tweede paal kon Karel Bertrands klimmen en binnen knikken: 0-1. Bree-Beek bleef echter niet bij de pakken zitten en kon al even snel tegenscoren na een wel erg mooie afwerking. Eksel hinkte op twee gedachten en twijfelde of het wel op zoek kon naar een nieuwe goal. Het kreeg weinig nieuwe mogelijkheden en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de 1-1.

Een gelijkspel, gemengde gevoelens en een rode kaart voor de tegenstander, het zijn trefwoorden die we dit seizoen meer dan eens neer schreven. Volgend weekend geniet groen-rood van een weekendje vrij.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Steven Moranduzzo, Tim Vanherck (55′ Tibo Pollaris), Marijn Bertrands (69′ Maxx Ulenaers) – Thomas Wasiak, Karel Bertrands, Glen Vervloet

Doelpunten:
68′ Karel Bertrands (0-1)
75′ Cedric Geijsels (1-1)