Speeldag 5: KFC Eksel B – Sp. Grote Brogel 1-1

Share

EKSEL B IS MAXIMUM KWIJT

In vierde provinciale heeft KFC na 5 speeldagen afscheid moeten nemen van het puntenmaximum.

De natte grasmat maakte goed voetbal moeilijk en beide ploegen moesten dan ook lang wachten op doelgevaar. Gevers stond pal op de eerste kans van de partij. Aan de overkant was het dan weer de deklat die Jehoul, voor het eerst de terug erbij in vierde, van de openingstreffer hield. Even voor de rust kreeg Grote Brogel de ideale gelegenheid om zich toch op voorsprong te hijsen: Weckx raakt een Brogelse speler ongelukkig en de bal gaat op de stip, maar Gevers pakt de strafschop van Neyens. Het blijkt slechts uitstel van executie, want enkele minuten later kan diezelfde Neyens vanop rechts naar binnen komen en vanuit een scherpe hoek binnen leggen. 0-1, een opdoffer zo net voor de pauze.

Na de rust moest Eksel wel meer initiatief nemen. Dat deed het ook, maar gevaar creëren leek nog een stap te veel. Via een stilstaande fase dan maar, moet Van Dyck gedacht hebben. Op een vrije trap vindt hij Cornelissen die knap kan binnenkoppen. Eksel verhoogt de druk nadien en gaat nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer, maar verder dan enkele gevaarlijke stilstaande fases in het absolute slot met de nodige chaos geraakt groen-rood niet.

Met 13 op 15 behaalt de B-ploeg een start waarvoor het vooraf zou tekenen. Volgend weekend vormt Eksel B het voorprogramma voor Eksel A, wanneer beide ploegen naar Bree-Beek trekken.


Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen (64′ Sam Paesen), Bert Vanherk, Andreas Oyen, Kristof Weckx – Rik Cornelissen, Jarne Van Dyck, Bram Bertrands – Maxx Ulenaers, Filip Jehoul, Yannick Goven (76′ Koen Bollen)

Doelpunten:
41′ Michaël Neyens (0-1)
63′ Rik Cornelissen (1-1)