[portfolio_slideshow]

Speler van het seizoen

Share

Sinds seizoen 2014-2015 gaan we na het voetbalseizoen op zoek naar de meest verdienstelijke KFC Eksel-speler van het afgelopen voetbaljaar. Via onze facebookpagina kunnen onze fans jaarlijks hun stem uitbrengen. De winnaar krijgt naast de eer ook een plaatsje in onze archieven op deze pagina. 

Seizoen 2014-2015

Winnaar: Laurens Driessen
Opmerking: de verkiezing vond nog niet plaats in zijn huidige format. De spelersgroep koos zelf hun speler van het jaar.

In het jaar van de degradatie naar derde provinciale was “Lauwie” één van de sterkhouders van groen-rood. Hij miste slechts twee duels en wist ook drie keer te scoren als linksback. 

Seizoen 2015-2016

1. Sandy De Pachter (66 stemmen)
2. Steven Moranduzzo (16 stemmen)
3. Marijn Bertrands (9 stemmen)
4. Laurens Driessen (8 stemmen)
5. Glen Vervloet (5 stemmen)

Na de degradatie naar derde provinciale ontpopte De Pachter zich als dé Ekselse sterkhouder in de strijd om promotie. Met dertien treffers werd de nummer 6 de Ekselse topschutter en loodste hij groen-rood naar een eindrondeticket. 

Seizoen 2016-2017

1. Lennart Camps (107 stemmen)
2. Laurens Driessen (22 stemmen)
3. Marijn Bertrands (20 stemmen)
4. Peter Vrysen (16 stemmen)
5. Thomas Wasiak (13 stemmen)

Lennart speelde in seizoen ’16-’17 zowat elke minuut, op enkele schorsingsdagen na, en was met zijn indrukwekkend loopvermogen overal op het veld in de weer. De box-to-boxmiddenvelder was niet enkel bepalend in zijn rol als verdedigende middenvelder, maar scoorde ook enkele levensbelangrijke goals, zoals o.a. tegen Hechtel en Tervant waarmee hij KFC terug naar tweede provinciale bracht. 

Seizoen 2017-2018

1. Dries Bertrands (56 stemmen)
2. Marijn Bertrands (11 stemmen)
3. Sandy De Pachter (8 stemmen)
4. Peter Vrysen (6 stemmen)
5. Laurens Driessen / Bart Rutten (3 stemmen)

Voor Dries was het zijn eerste seizoen in de Ekselse hoofdmacht nadat hij het gros van zijn opleiding genoot bij Lommel United. In zijn debuutseizoen in het Sparrenstadion miste hij nauwelijks een speelminuut. Dries ontpopt zich in een mum van tijd tot een sleutelspeler en was zowel defensief als offensief ronduit indrukwekkend, zoals ook de cijfers laten zien: 5 goals, geen kaarten en 30 basisplaatsen. 

Seizoen 2018-2019

1. Peter Vrysen (77 stemmen)
2. Karel Bertrands (58 stemmen)
3. Marijn Bertrands (16 stemmen)
4. Dries Bertrands (4 stemmen)
5. Rik Cornelissen (3 stemmen)

Vrysen keepte nochtans niet zijn beste seizoen in Ekselse loondienst, maar dat ziet de groen-rode aanhang duidelijk door de vingers: met maar liefst 77 stemmen kan Vrysen na het vice-kampioenschap uitzwaaien met nog een hoogtepunt: de titel van speler van het seizoen, al is ‘life-time achievement’ misschien een betere woordkeuze. Ondanks Vrysen zijn (hand)schoenen aan de haak hing zal hij ook volgend seizoen als kersverse keeperstrainer nog deel uitmaken van onze A-kern.

Seizoen 2019-2020

1. Thomas Wasiak (151 stemmen)
2. Marijn Bertrands (53 stemmen)
3. Dries Bertrands (19 stemmen)
4. Rik Cornelissen (9 stemmen)
5. Bart Rutten (8 stemmen)

Goalgetter Wasiak moest het seizoensbegin geblesseerd van langs de zijlijn toekijken, maar eenmaal fit gidste hij groen-rood met een karrenvracht doelpunten naar de top van de klassering. Met 16 treffers (en dat in slechts 19 matchen) werd het Wasiak zijn productiefste jaargang in Ekselse loondienst en kroonde zich zo tevens tot de Ekselse topschutter van deze eeuw. Een derde individuele bekroning voor Wasiak in het kampioenenjaar: hij werd door BFA verkozen tot Player of the Year en pakte Brons in HBVL’s zoektocht naar de provinciale voetballer van het jaar. 

Seizoen 2021-2022

 

  1. Dries Bertrands (33 stemmen)
  2. Marijn Bertrands (21 stemmen)
  3. Raf Hermans (19 stemmen)
  4. Tim Vanherck (18 stemmen)
  5. Karel Bertrands (12 stemmen)

In een seizoen waar Eksel constant meedraaide in de subtop van de klassering lag de sterkte voornamelijk op defensief vlak. Ook de cijfers bewijzen dat: met 34 tegengoals had groen-rood immers de op één na minst gepasseerde defensie van de reeks. Die defensieve stabiliteit is ook terug te vinden in deze verkiezing waar met Dries op plaats 1 en Hermans op plaats 3 twee verdedigende steunpilaren het podium bezetten. Bertrands was goed op weg opnieuw een seizoen te spelen waarin hij geen minuut miste, maar een blessure op 3 speeldagen van het einde strooide uiteindelijk roet in het eten voor die statistiek. Dries klokt zo af op 32 duels dit seizoen met daarin ook nog eens 4 treffers. Hij is de eerste naam die tweemaal op de erelijst prijkt.