Speeldag 19: KRC Peer B – KFC Eksel B 0-3

Share

ZEVENDE ZEGE OP RIJ VOOR SECURE B-PLOEG

Toeschouwers: 60

Eksel B mocht vanavond al de wei in om Achel nog wat meer onder druk te zetten. Het slaagde daar perfect in en nadert tot op 4 punten van de leider, die in het weekend nog speelt.

Afgelopen weekend kwam Eksel nog goed weg, toen het een evenwichtige partij in het slot alsnog in zijn voordeel kon beslechten. Het wist echter ook dat het vanavond met zo’n prestatie geen drie punten zou gaan mee graaien tegen de gedeeltelijk vijfde in de stand. KFC begon dan ook opvallend scherper aan de strijd in het Dommelstadion. Gevolg: een gesloten wedstrijdbegin zonder grote kansen. Pas halverwege de eerste helft zagen we doelmannen in actie. In eerste instantie kreeg vooral Gevers wat werk op te knappen, maar echte parades moest hij daarvoor niet uit zijn mouwen schudden. Ook Eksel, dat nerveus acteerde, vond nadien de weg naar voren beter, onder andere via een vrije trap van Schrijvers. 0-0 zou een juiste ruststand geweest zijn, maar juist voor affluiten kan Eksel zich toch op voorsprong hijsen. Door de wind kon KFC een van zijn wapens -de hoekschop- nooit optimaal benutten, dus wordt die eens kort genomen, en met resultaat: Kalala brengt voor en vindt Franssen die zonder aarzelen het leer op de slof binnen ramt.

Groen-rood kan zo zelfvertrouwen tanken en etaleert dat al snel na de koffie. Schrijvers lanceert Ulenaers die alleen voor doel koelbloedig kapt, binnen legt en zorgt voor de vroegtijdige beslissing. De veer van Peer brak nu immers en net op het moment dat de thuisploeg langzaam aan terug op zoek ging naar de aansluitingstreffer maakte Schrijvers het helemaal af met een fraai afstandschot: 0-3. Gevers kan zonder probleem de nul houden en bezorgt de Ekselse defensie zijn derde clean sheet in 4 matchen. Met slechts 1 tegengoal in die laatste 4 matchen laat groen-rood duidelijk zien waar het fundament voor hun indrukwekkende reeks ligt.

Wederom een oerdegelijke prestatie van een volwassen Eksel dat een complexloos weekend tegemoet gaat. Volgende week ontvangt het met Ellikom de hoogst gerangschikte niet-B-ploeg uit de reeks, na 4 partijen tegen B-ploegen zal dat ongetwijfeld toch weer aanpassen worden tegen een meer mature tegenstander.

Opstelling Eksel:

Senn Gevers – Tijmen Elia (68′ Pieterjan Paesen), Andreas Oyen, Tuur Camps, Thomas Franssen – Rik Cornelissen (81′ Bert Vanherk), Perre Maes, Ben Schrijvers – Maxx Ulenaers, Denis Kalala (76′ Dylan Goven), Lander Maes (76′ Sam Paesen)

Doelpunten:

45′ Thomas Franssen (0-1)

51 Maxx Ulenaers (0-2)

74′ Ben Schrijvers (0-3)