[portfolio_slideshow]

Inkomende transfer: Dawda Jarju

Share

Naar goede gewoonte is het bij groen-rood zo goed als muisstil op de transfermarkt. We kunnen nu alsnog uitpakken met een inkomende transfer: de 28-jarige Dawda Jarju trekt volgend seizoen ons groen-rode shirt aan. Jarju woont niet toevallig in Eksel en past zo ook perfect in de visie van onze club, welkom Dawda!

Met de afscheidnemende Laurens Driessen, Steven Moranduzzo, Glen Vervloet en Filip Jehoul en de vertrekkende Andreas Elia (Hechtel FC) was het tot dusver vooral aan uitgaande zijde druk. KFC wilt deze leemte voornamelijk intern vullen met eigen talentvolle jongeren, maar met Jarju geeft het nieuwbakken coach Janssen nog een extra optie.

Jarju is een Gambiaan en was zelfs actief op het hoogste niveau in zijn vaderland.  Bij eersteklasser Armed Forces FC was hij in zeven wedstrijden goed was voor drie doelpunten en vier assists. De liefde bracht hem uiteindelijk naar Nederland en later ook naar België, waar hij een testperiode bij KVK Beringen (3e amateur) versierde. In vriendschappelijke duels tegen onder andere Geel en Thes Sport kon de spits overtuigen. Een contract tot nieuwjaar was de verdiende beloning. Jarju mocht bij Beringen geregeld opdraven en kwam in de heenronde uiteindelijk aan 2 basisplaatsen en 6 invalbeurten. Rond de jaarwisseling vertrok de polyvalente aanvaller tijdelijk terug naar Gambia om nu voor KFC Eksel te kiezen.

Onze senioren begonnen intussen aan hun individuele voorbereiding. Op maandag 18 juli worden de groepstrainingen hervat. De eerste oefenwedstrijd zal plaatsvinden op zondag 31 juli op het veld van Houthalen VV. De exacte planning van de voorbereiding volgt eerstdaags.