Speeldag 7: KFC Eksel B – GS Bree-Beek B 4-1

Share

B-PLOEG KLOPT LEIDER NA OVERTUIGENDE EERSTE HELFT EN PAKT KOPPOSITIE

Toeschouwers: 130

Waar Eksel A thuis maar niet kan winnen, is het voor Eksel B het omgekeerde verhaal. Na een 9 op 9 in eigen huis ging vanmiddag ook koploper Bree-Beek B voor de bijl.

De eerste speldenprikjes kwamen vooral van de bezoekers, maar o.a. een attent uitgekomen doelman Gevers kon de angel uit die eerste gevaarlijke momenten halen. Op het kwartier was het Eksel dat op voorsprong kwam: Jakke Scheelen, voor de tweede week op rij in de basis, probeerde het van ver met een opportunistische lob, zijn poging bevatte heel wat precisie en ging zo over de doelman binnen, een prachttreffer zondermeer. Eksel B leek zo vertrouwen te tanken en lukte vijf minuten later ook een tweede puik doelpunt. Maxx Ulenaers zet zelf de aanval op en krijgt het leer met een prima assist van Schrijvers terug in de vijandige zestien. Ulenaers kapt de doelman vervolgens uit en legt koel binnen. Leider Bree-Beek is nadien zichtbaar aangeslagen van de dubbele achterstand en Eksel kan de match zo dood maken. Een gretige Ulenaers lijkt wel nog zin in meer te hebben. Na een hoge balrecuperatie biedt hij Paesen een uitstekende kans aan op de 3-0, maar die besluit over. Net voor de rust leidt Ulenaers de derde goal alsnog in: hij kan vanop de middellijn vertrekken om in de zestien neergeduwd te worden. De bal gaat op de stip en Schrijvers toont zich voor de derde keer dit seizoen trefzeker vanop 11 meter.

Ook na de pauze heeft groen-rood de zaakjes onder controle, de 4-0 lijkt zelfs meer in de lucht te hangen dan de 3-1. Paesen en invaller De Pachter, voor het eerst dit seizoen terug in actie na een blessure, krijgen de beste kansen, maar de treffer valt alsnog aan de overkant via kapitein Geunis. De Ekselse hegemonie raakt plots in paniek en de bezoekers krijgen al snel twee nieuwe kansen. KFC herpakt zich vlug en komt nadien niet meer in de problemen. Man van de match Maxx Ulenaers is nog dicht bij de 4-1 maar raakt het doelhout. Het blijkt uitstel van executie, want in de blessuretijd lukt Goven op voorzet van De Pachter dan toch nog de 4-1.

Een referentiematch (of helft) van de B-ploeg leidt hen naar de eerste plaats, al moet het die delen met Bree-Beek en Achel, dat zelfs nog een partij minder op de teller heeft. Volgende week trekt het net als Eksel A naar Helson.

lOpstelling Eksel:
Senn Gevers – Kristof Weckx, Rik Cornelissen, Andreas Oyen, Yannick Goven – Tijmen Elia, Jakke Scheelen (75′ Perre Maes), Ben Schrijvers (88′ Dylan Goven) – Pieterjan Paesen (62′ Sandy De Pachter), Maxx Ulenaers, Sam Paesen (85′ Bert Vanherk)

Doelpunten:
14′ Jakke Scheelen (1-0)
20′ Maxx Ulenaers (2-0)
45+2′ Ben Schrijvers (pen.) (3-0)
69′ Mathias Geunis (3-1)
90’+4′ Dylan Goven (4-1)