Speeldag 26: Park Houthalen – KFC Eksel 2-0

Share

KFC KAN OOK IN HOUTHALEN NIET OVERTUIGEN


Toeschouwers: 130

Weer geen driepunter voor Eksel, dat nu al 5 duels op een zege wacht en met 2 op 15 wederom kansen geeft voor de concurrentie om dichterbij te sluipen.

Eksel kreeg nochtans al snel een huizenhoge kans, maar Karel Bertrands kon een goede voorzet van dichtbij niet vol raken en mikte hoog over. Park bewees in de heenmatch al een sterk voetballende ploeg te zijn en bevestigde dat vanavond ook al snel. Het nam het commando over en enkel Goven kon een eerste poging nog van de lijn keren. Opdelocht leek de weersomstandigheden nadien het best begrepen te hebben en wist dat schieten op dit natte veld geen slecht idee zou zijn. Een eerste schot zoefde over, maar bij poging twee, laag over de grond dit keer, was het wel raak. Hermans mocht zich al heel snel opnieuw omdraaien wanneer de bal op de stip ging na te nadrukkelijk ellebogenwerk van Dries Bertrands. Pellegriti mikte de strafschop zuiver in de hoek en kon Eksel zo al snel monddood maken. De angel was zo duidelijk uit de partij en voor groen-rood bleef het bij die ene kans voor Bertrands. Park kon net voor rust wel nog gevaarlijk zijn. De opgerukte Schoofs mikte net naast, de kopbal van kapitein Prevot was hetzelfde lot beschoren.

De tweede helft was een maat voor niets. Eksel kon nog even de schijn hooghouden er nog een match van te maken, maar al snel verdween de groene druk en kon Park makkelijk overeind blijven. In het slotkwartier zagen we alsnog een heropflakkering van Eksel. KFC ging alsnog nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en was daar vooral via De Pachter (o.a. onderkant lat) en invaller Wasiak aardig dicht bij. Scoren was Eksel echter niet gegund.

Volgende week volgt een nieuwe kans om de draad weer op te pikken. Helson, dat Eksel in de heenronde nog een forfaitscore aansmeerde, komt dan naar het Sparrenstadion.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thomas Franssen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven – Tim Vanherck, Jarne Van Dyck (Perre Maes), Marijn Bertrands – Maxx Ulenaers (Tuur Camps), Karel Bertrands (45′ Thomas Wasiak), Sandy De Pachter

Doelpunten:
23′ Joeri Opdelocht (1-0)
25′ Agatino Pellegriti (penalty) (2-0)